Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Světlo jeho očí
rok natočení:1936
film: Světlo jeho očí / Světlo jeho očí (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
admin
film přidaný
17.07.2016, 19:15:02

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Inženýr Frank Nor přijde nešastnou náhodou o zrak. Když ho jeho povrchní snoubenka Eliška opustí, pokusí se Frank o sebevraždu. Aby svůj pokus neopakoval, najme mu otec mladou ošetřovatelku Milenu. Dívka se o Franka vzorně stará, stane se doslova "světlem jeho očí". Brzy mezi nimi vznikne silné citové pouto. Jednou si vyjedou autem na výlet a Milena nezvládne řízení. Z havárie vyvázne bez zranění, Frank však je v bezvědomí a musí do nemocnice. Milena chce Franka ošetřovat sama. Když se Frank probere z bezvědomí, zjistí, že se mu vrátil zrak. Užaslá Milena není schopna slova a Frank ji vykáže z pokoje. Zoufalá dívka od něho odchází. Zdravého Franka chce Eliška znovu získat pro sebe a pozve ho proto do lázní. Frank se v lázních seznámí s paní Lorencovou, jejíž hlas je mu povědomý. Ale teprve s otcovou pomocí zjistí, že mladá žena je ve skutečnosti Milena. Dodatečně se také dozví, že Milena porodila jeho syna, kterého sama vychovává. Jejich společnému štěstí již nic nestojí v cestě.


================================================================

Engineer Frank Nor loses his sight in an accident. When his superficial fiancée Eliška leaves him, he attempts suicide. To stop him from trying again, his father hires him a young nurse, Milena, who takes wonderful care of Frank, becoming the "light of his eyes". They become very attached to each other. They go for an outing in the car but Milena crashes. She escapes uninjured but Frank is knocked unconscious and has to go to the hospital. Milena wants to attend to Frank herself. When Frank comes round, he finds he has recovered his eyesight. Milena is amazed and unable to speak, but Frank orders her out of the room. She is miserable and leaves. Now that Frank is healthy Eliška tries to get him back, so she invites him to the spa. There Frank meets Mrs Lorencová, whose voice he recognises. With his father's help he finds out that the young woman is in fact Milena. He also finds out Milena has given birth to their son who she is bringing up herself. Nothing now stands in the way of their happiness together.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
prezident železáren Jan Nor
dcera Davidové Eliška

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Davidová



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1936
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 229 krát
vygenerovano za: 0.2604 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)