Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Jízdní hlídka
rok natočení:1936
film: Jízdní hlídka / Jízdní hlídka (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
06.06.2015, 17:58:51

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Sovětský komisař Tajožný, agitující na Sibiři mezi vesničany, slibuje na letácích Čechoslovákům, kteří kontrolují železniční stanici Kamala, návrat domů. Četař Matějka dostane od poručíka příkaz velet jízdní hlídce. Ve vesnici, kterou projíždějí, se vojáci spřátelí s místním obyvatelstvem. Jsou však napadeni ze zálohy a jeden z Čechoslováků je raněn. Hledají proto místo na přenocování. Dva vojáci jsou vysláni na stanici, aby podali zprávu. Ostatní se ubytují v osamělém stavení, kam s sebou přivedou i dva ruské zajatce. Mezi Rusy a Čechoslováky dojde k debatě a když se strážný vzdálí ze stáje, přeřežou obyvatelé chalupy všem koním šlachy na nohou a uprchnou k nepřátelskému oddílu, který zatím dorazil do vesnice. Zaskočení Čechoslováci musí své poraněné koně zastřelit. Jejich dva vojáci, kteří byli vysláni na stanici, jsou cestou napadeni partyzány, jeden je zastřelen a druhý, Josef Strnad, zajat. Je přivezen do vesnice Berjozka, kde se připravuje útok proti zbytku jízdní hlídky. Také českoslovenští vojáci se chystají v chalupě k boji.
================================================================

Soviet commissar Tayozhni, agitating in Siberia among the villagers, promises on leaflets the Czechoslovaks who control the railway station Kamala a return home. Sergeant Matějka receives from the lieutenant an order to take command of a mounted patrol. The soldiers become friends with the local residents in the village they pass through. Later they are attacked from an ambush and one of the Czechoslovaks is injured. They therefore look for a spot to stay the night. Two soldiers are sent to the station to give a report. The remainder bed down in a secluded house where with them they have also brought two Russian prisoners. A debate takes place between the Russians and the Czechoslovaks, and when the guard has withdrawn from the stable the residents of the cottage cut all the horses' leg tendons and run off to the enemy, who in the meantime has arrived in the village. The waylaid Czechoslovaks must shoot their injured horses. The two soldiers who have been sent to the station are attacked on the way by partisans, one is killed and the second, Josef Strnad, is taken prisoner. He is driven to the village Berjozka where an attack against the remainder of the mounted guard is being prepared. In the cottage the Czechoslovakian soldiers are also readying themselves for battle.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
legionář střelec Václav Hašek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sovětský partyzán#1
poručík Československých legií v Kamale



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1936
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 428 krát
vygenerovano za: 0.086 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)