Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Port Arthur(fra)
rok natočení:1936
film: Port Arthur(fra) / Port Arthur(fra) (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
15.11.2015, 18:08:24

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
War
Válečný
info zde :
Dobrodružný
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

1904 - předvečer rusko-japonské války. Ruský námořní důstojník Boris Ranevský se žení s Japonkou Youki. Zvěst o Youkiině svatbě velmi rozzlobí jejího bratra Iva Mouru, který řídí japonskou špionáž v Port Arthuru. Po vypuknutí války pak přemlouvá sestru, aby s ním spolupracovala. Youki odmítne, ale o rozhovoru neinformuje svého muže. Když se její setkání s bratrem prozradí, ocitne se mladá žena v podezření ze špionáže. Iva získá z Borisova sejfu ruské válečné plány s pomocí Youkiiny služebné. Je chycen a při výslechu naznačí, že mu pomáhala sestra. Ta je zatčena a má být popravena. Zachrání ji kapitulace ruského generála Stössela, popravy jsou zastaveny a Youki je propuštěna. Zoufalá dívka hledá Borise, kterého nakonec najde na palubě torpédoborce. Boris je pověřen odvézt do bezpečí ruské vlajky. Nepodaří se mu však prorazit obklíčení a dává proto rozkaz k potopení lodi. V důstojnické kabině pak očekává smrt společně s Youki, která ho láskou a oddaností přesvědčila o své nevině.

================================================================

It is 1904 - the eve of the Russian-Japanese war. The Russian naval officer Boris Ranevský marries the Japanese girl Youki. News of Youki's wedding angers her brother Iva Moura who is head of intelligence in Port Arthur. After the war breaks out he then persuades his sister to work with him. Youki refuses but she does not tell her husband about their conversation. When her meeting with her brother is discovered, she finds herself suspected of espionage. With the help of Youki's maid, Iva steals Russian war plans from Boris's safe. He is captured and, during the interrogation, tells them that his sister helped him. Youki is arrested and is to be executed. She is saved by the capitulation of the Russian general Stössel, the executions are suspended and Youki is released. The girl is desparate to find Boris whom she finally tracks down on the deck of a torpedo destroyer. Boris is entrusted to take some Russian flags to safety, however, he is unable to break through the ring surrounding them and therefore orders the boat to be sunk. Death awaits him in the officer's cabin, together with Youki whose love and devotion finally convinces him of her innocence.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman


Film je v jazycích..
Francouština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1936)
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1936
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 471 krát
vygenerovano za: 0.9325 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)