Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Páter Vojtěch
rok natočení:1936
film: Páter Vojtěch / Páter Vojtěch (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
admin
film přidaný
06.08.2015, 16:40:05

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Posledním přáním umírající ženy mlynáře Dvoreckého bylo, aby syn Karel převzal hospodářství a jeho bratr Vojtěch se stal knězem. Vojtěch s bolestí plní matčino přání a přestože hluboce miluje dívku Frantinu, odchází do semináře. Karel své peníze po matce prohýří a v opilosti zraní kamaráda Jozífka. V domnění, že ho zabil, uteče z domova. Od tuláka koupí falešné doklady, v hádce ho zabije a před trestem prchne za hranice. Po nějaké době Frantina přijme nabídku ovdovělého mlynáře Dvoreckého a stane se jeho ženou. Před vysvěcením Vojtěch navštíví domov a za peníze po matce dá postavit domek pro Jozífka, který po zranění přišel o rozum. Láska k Frantině ve Vojtěchově srdci dosud nevyhasla. I Frantina se marně snaží vyrovnat se vztahem k Vojtěchovi. Mezitím se vrátí domů Karel, ale je zatčen a odvezen do vězení. V noci uteče a ve mlýně vyslechne rozhovor Vojtěcha s Frantinou o jejich nenaplněném vztahu. Ve chvíli, kdy chce otci namluvit, že ho podvádějí, objeví se pomatený Jozífek a Karla zastřelí. Vojtěch se vrací do kláštera. Po čase se dozvídá, že se Frantině narodil syn - budoucí dědic mlýna.

================================================================

The last wish of the miller Dvorecký's dying wife was that their son Karel assume responsibility of the family business and that his brother Vojtěch become a priest. Vojtěch is loathe to fulfil his mother's wish, although he goes off to a seminary, despite his ardent love for a girl called Frantina. The money Karel inherits from his mother is squandered away and, in an act of drunkenness, he injures his friend Jozífek. In the belief that he has left Jozífek for dead, he flees home. He buys false documents from a tramp, kills him in a fight and escapes punishment by crossing the border. After some time Frantina accepts an offer from the widowed miller Dvorecký and becomes his wife. Before he is ordained, Vojtěch visits his home and with the money left to him by his mother he has a house built for Jozífek whose injuries have left him dull-witted. He is still in love with Frantina; she, too, vainly tries to quell her feelings for Vojtěch. Karel has meanwhile returned home but is arrested and imprisoned. He escapes during the night and in the mill he overhears Vojtěch and Frantina speaking about their unfulfilled love for one another. When Karel is about to inform his father that they have betrayed him, the crazed Jozífek appears and shoots him. Vojtěch returns to his monastery.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt
Zástupce vedoucího výroby

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Karel
ředitel věznice
světící biskup

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
četník#1
klíčník v semináři
důstojník v cizinecké legii
hospodyně u faráře Pepička
host v hospodě#1



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1936
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 261 krát
vygenerovano za: 0.6477 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)