Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vojnarka
rok natočení:1936
film: Vojnarka / Vojnarka (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
102 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 14:49:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Historický
info zde :

Obsah filmu:

Antonín Havel se dal na vojnu z nešastné lásky k Madleně, která se provdala za bohatého sedláka Vojnara. Brzy ovdověla a její švagr Jakub by si přál, aby se znovu vdala. Madlena odmítá, jednak kvůli svému synovi Jeníkovi, a také proto, že stále vzpomíná na Antonína. Po letech se Antonín vrací do rodné vsi. Přijme místo pacholka na Madlenině statku. Bývalí milenci se začnou sbližovat, ale Madlena cítí, že se jí Antonín odcizil. Časté spory má Antonín také s jejím švagrem Jakubem Vojnarem. Vojnarka ho hájí a dál připravuje jejich svatbu. Antonín zpychne, začne chodit do hospody, kde hraje karty a opíjí se. Malý Jeník onemocní a Madlena posílá pro Antonína. Ten však přijde až za týden. Madlena mu vyčte, že nemá rád ji ani její dítě. Antonín v návalu vzteku namíří pušku proti dítěti. Madlena chlapce brání. V prudké hádce Antonín obrátí zbraň proti sobě a zastřelí se.

================================================================

Antonín Havel sets out for military service as a result of an unhappy love for Madlena, who has married the rich farmer Vojnar. She is soon widowed and her brother-in-law Jakub would like her to re-marry. Madlena refuses, partly on account of her son Jeník, and also because she still remembers Antonín. After a few years Antonín returns to his native village. He accepts work as a groom on Madlena's estate. The former lovers begin to draw closer together again, but Madlena feels that Antonín has become estranged from her. Antonín also has frequent arguments with her brother-in-law Jakub Vojnar. Madlena stands up for Antonín and prepares for the wedding. Antonín becomes arrogant and begins to frequent the pub where he plays cards and gets drunk. Young Jeník takes ill and Madlena sends for Antonín. He comes, however, a week later. Madlena reproaches him, that he does not care for neither her nor her child. Antonín in a flush of anger points his gun at the child. Madlena shields him and during a violent argument Antonín points the weapon at himself and shoots.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Jakub Vojnar

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Antonínova matka



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Název
Režie
Přečteno: 527 krát
vygenerovano za: 0.3786 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)