Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Velbloud uchem jehly
rok natočení:1936
film: Velbloud uchem jehly / Velbloud uchem jehly (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
geron
film přidaný
02.03.2012, 11:44:31

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Majitel továrny na čokoládu Adolf Vilím by rád oženil svého syna Alíka s bohatou Ninou Štěpánovou. Alík však nemá zájem ani o továrnu, ani o snoubenku. Prostřednictvím své budoucí tchyně Štěpánové, která je známá svou dobročinností, se Alík seznámí se žebrákem Peštou a jeho nevlastní dcerou Zuzkou. Zamiluje se do ní a udělá z ní svou tajemnici. Zuzka se v práci osvědčí a Alík se pod jejím vlivem začne zajímat o továrnu. To těžce nese Nina a snaží se Zuzce namluvit, že si ji Alík vydržuje. Alík však požádá Zuzku o ruku a společně s ní si koupí a otevře mlékárnu. Nina se snaží získat bývalého snoubence a pozve ho do Společenského klubu. Brzy pozná, že ho definitivně ztratila, když Alík místo kapesníku vytáhne z kapsy dětskou košilku, kterou mu tam tajně dala Zuzka. Alíkův otec nakonec uzná, že díky Zuzce se jeho syn naučil samostatně žít a pracovat, a těší se, že bude dědečkem.

================================================================

Chocolate factory owner Adolf Vilím would like his son Alík to marry the wealthy Nina Štěpánková. But Alík is not interested in Nina or in the chocolate factory. Through his future mother-in-law Štěpánová, a benefactrix, Alík gets to know the beggar Pešta and his step-daughter Zuzka. Alík falls for Zuzka at first sight and makes her his secretary. Zuzka is good at her job and through her Alík starts to take an interest in the factory. Nina is unhappy about this and spreads the rumour that Alík is keeping Zuzka as a mistress. Alík nevertheless gets engaged to Zuzka and with her buys a dairy. Nina still tries to win Alík for herself and invites him out to a club. But she realises she has lost him for good when he pulls out, not a handkerchief, but a child's shirt Zuzka gave him. Alík's father is happy that thanks to Zuzka Alík has learnt to live for himself and to work. He looks forward to becoming a grandfather.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitel továrny na čokoládu Adolf Vilím
ředitel Vilímovy továrny Ignác And
tajemník továrníka Vilíma

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Peštova manželka Aloisie
továrnice Štěpánová
mlékařka
mlékař



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1936
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 814 krát
vygenerovano za: 0.1497 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)