Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Na tý louce zelený
rok natočení:1936
film: Na tý louce zelený / Na tý louce zelený (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 15:41:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Hudební
info zde :

Obsah filmu:

Alena Skalická se vrací po studiích na své panství, které zatím spravoval její strýc. Jeho pravou rukou je lesní inženýr Miloš Miláček. Alena s sebou přivezla docenta Bulfínka, který má statky zmodernizovat, a sňatkového podvodníka Gustava Horowitze, jenž se jí vlichotil a nechal se najmout do jejích služeb. Dívka stroze odbude slavnostní přivítání a projeví nedůvěru k dosavadnímu způsobu hospodaření, což jí později Miloš vyčte. Připomene jí také společné zážitky z dětství. Po nedorozumění opustí mladík spolu s propuštěným hajným své místo, jež převezme podnikavý Horowitz. Docent Bulfínek se zamiluje do Hanči, dcery hajného Štětivce. Alena, zmatená Horowitzovými plány i obletováním, se radí se strýcem, ale s Milošem se smířit nedokáže. Aby posílila jeho žárlivost, oznámí své zasnoubení s docentem, přestože on se uchází o jinou. Ale nakonec zamilovaní najdou k sobě cestu.

================================================================

After completing her studies, Alena Skalická returns to her estate, managed by her uncle in her absence. Miloš Miláček, a forestry engineer, is his right-hand man. Alena brings with her associate professor Bulfínek who is to modernise the estate, and imposter Gustav Horowitz who showered her with flattery and managed to persuade her to give him a job. The girl sternly waves aside the ceremonial welcome prepared for her and speaks of her misgivings about the farm management. Miloš later rebukes her for this and reminds her of the time they spent together in their childhood. After a misunderstanding the young man resigns from his job along with a gamekeeper who had been fired; his place is taken by the enterprising Horowitz. The professor has fallen in love with the gamekeeper's daughter Hanča. Alena, bewildered by Horowitz's plans and courtship, listens to the advice of her uncle but she cannot make her peace with Miloš. In order to make him jealous, she announces her plans to marry the professor, even though he is courting another. In the end all is explained and the loving couple find a way to settle their differences.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
správce
velkostatkář Vojtěch Skalický
majitelka salonu krásy Lola Paličk
soukromý docent Václav Bulfínek
hlas z rádia

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
chůva
pouťový vyvolávač



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1936
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 662 krát
vygenerovano za: 0.6406 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)