Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Arme kleine Inge / Sextánka
rok natočení:1936
film: Arme kleine Inge / Sextánka (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
10.07.2016, 20:27:00

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Studentka sexty Eva Martenová se zamiluje do nového mladého profesora Jiřího Hrona. Nemůže se v jeho hodinách soustředit, přestože je na vyučování jako vždy výborně připravena. Na školním výletě se snaží Hrona získat profesorka Bruncvíková, ale profesor na večírku tančí s Evou. Ve škole je Eva opět myšlenkami jinde a odmítne vydat Bruncvíkové Hronův portrét. S pláčem jde za Hronem do kabinetu a ten se jí snaží uklidnit. Jeho přátelské gesto spatří profesor Bernard, který měl už dříve výhrady k Hronovým moderním vyučovacím metodám. Oznámí řediteli, že Hron držel studentku Martenovou v náručí. Když se Eva dozví, že Hronovi hrozí kvůli ní disciplinární řízení, pokusí se o sebevraždu. Bratr její kamarádky Martiny, doktor Pavel Haler, ji však zachrání. V nemocnici Evu navštíví ospravedlněný Hron a vyzná jí svou lásku.

================================================================

The pupil of the sixth class of the gymnasium Eva Martenová falls in love with the new young teacher Jiří Hron. She can never concentrate in his lessons even though she is always very well prepared. On a school outing the school-teacher Mrs Bruncvíková tries to win the attentions of the new teacher but all evening he dances with Eva. Back at school Eva's thoughts are elsewhere and she refuses to give Mrs Bruncvíková Hron's portrait. She goes into Hron's office in tears and he tries to comfort her. But his gesture of friendship is observed by fellow teacher Bernard who already has reservations about Hron's modern teaching methods. He tells the school principal he saw Hron embracing the pupil Martenová. When Eva finds out that Hron might be disciplined because of her, she tries to kill herself. But her friend's brother Dr Pavel Haler saves her. Hron, who has been acknowledged as having behaved correctly, visits Eva in hospital and confesses he loves her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista


Film je v jazycích..
Němčina (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1936)

Název
Režie
Přečteno: 261 krát
vygenerovano za: 0.0904 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)