Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Roztomilý člověk
rok natočení:1941
film: Roztomilý člověk / Roztomilý člověk (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
104 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 15:54:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Redaktor Viktor Bláha je člověk s velikou fantazií. Aby rozčeřil poklidnou hladinu života, je schopen si vymýšlet neuvěřitelné lži. Někomu důvěřivému vždy sdělí "tajemství" a s potěšením sleduje, jak se roznese mezi lidmi. Na oslavě svatby bývalého spolužáka Ivana Molendy napovídá z recese o ženichovi tolik výmyslů, že způsobí rozvrat mezi novomanželi. Rovnocennou partnerku nalezne Viktor v novomanželčině přítelkyni Poldě, která oplývá stejnou představivostí jako on. Lži se však začnou obracet proti němu. Prohlásí o sobě, že je ženatý, a je nucen přivést svoji ženu. O pomoc požádá přítele Valteru. Aby napravil, co pokazil, uvede Viktor v rodině novomanželů na pravou míru všechny své lži. Právě když tvrdí, že je svobodný, přijde Valtera se svou sestrou, kterou vydává za Bláhovu manželku. Polda však ví své a vyslyší Viktorovu žádost o ruku. Na jejich svatbu ale nikdo nepřijde, všichni ji považují za novou lež.

================================================================

Editor Viktor Bláha is a man with a great imagination. In order to disturb the calm course of life he is capable of dreaming up the most extraordinary lies. He always discloses his "secret" to somebody trustworthy and is delighted to see how it spreads like wildfire. At the wedding of his former schoolmate Ivan Molenda he tells so many fibs about the bridegroom, just for the fun of it, that he causes the newly weds to fall out. But Viktor meets his match in the shape of the bride's friend Polda, whose imagination is every bit as fertile. But his hoaxing starts to bounce back on himself. He claims to be married and is forced to present his wife. He asks his friend Valtera for help. He goes to the family of the newly weds to put right all the lies he has told. Just as he is telling them he is not married, Valtera comes in with his sister whom he presents as Viktor's wife. Polda, however, sees through this and accepts Viktor's proposal of marriage. But nobody comes to their wedding because they think it is just another hoax.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
správce zvířecího útulku Fretka
redaktor



Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1941)
Formát obrazu
CDS 35mm (1941)

Název
Režie
Přečteno: 721 krát
vygenerovano za: 0.0551 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)