Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Z českých mlýnů
rok natočení:1941
film: Z českých mlýnů / Z českých mlýnů (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 16:20:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:


Do hoštěnického mlýna přijíždí na letní byt ing. Karel Loukota. Doufá, že získá od mlynáře Kaliby souhlas ke sňatku s jeho dcerou Liduškou. Kaliba ho přivítá srdečně, ale ihned ho upozorní, že svou jedinou dceru provdá pouze za mlynáře. Ve mlýně se objevuje každoroční host - krajánek Šafránek. Jako člověk zcestovalý má panu otci poradit, jak prosadit pro obec zřízení železniční zastávky. Šafránek má v Praze na ředitelství drah známého. Přesvědčí Kalibu, aby se za ním vypravili. Ještě před odjezdem přistihne mlynář Loukotu při dostaveníčku s Liduškou a vyžene ho ze mlýna. V Praze jsou zatčeni Kaliba a Šafránek pro krádež, když si spletou radu Vandase se zlodějem a seberou mu jeho hodinky. Ukáže se, že Šafránkův známý byl pouze zřízencem a navíc je už v penzi. Ten, kdo má rozhodnout, je rada Vandas, který oba žadatele vyhodí. Svolení přiváží do mlýna Vandasův zástupce - ing. Loukota. Odměnou je mu ruka věrné Lidušky.

================================================================

Eng. Karel Loukota comes for summer lodgings to the mill in Hoštěnice. He hopes that he will obtain miller Kaliba's consent to the marriage of his daughter Liduška with him. Kaliba welcomes him warmly, but he immediately makes it clear to Loukota that his only daughter will only marry a miller. The yearly guest journeyman-miller Šafránek turns up at the mill. As a man having travelled about he has to advise Mr. Kaliba on how the installation of the railway station for the community is being pushed through. Šafránek has a friend in Prague who is on the railroad directorate. He convinces Kaliba that they should set out to see him. Just before they leave the miller catches Loukota in a tryst with Liduška and banishes him from the mill. In Prague Kaliba and Šafránek are arrested for theft when having mistaken Councilman Vandas for a pickpocket they take his watch. It comes out that Šafránek's friend is only an assistant and in addition is already retired. The one who makes the decisions is Councilman Vandas, who throws out both petitioners. Vandas's representative, Eng. Loukota, delivers a compliance agreement to the mill. His reward is the hand of Liduška.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
mládek Vašek
lesní Jakub

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
statkář Hrubý
vrchní v Dvorním pivovaru
strážník#1
truhlář Josef Zeman
farář



Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1941
Distributor
Československo
Kino

1941
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 634 krát
vygenerovano za: 0.1475 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)