Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tetička
rok natočení:1941
film: Tetička / Tetička (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
admin
film přidaný
22.07.2016, 17:25:21

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Bohatá slečna Berta má šedesáté narozeniny. S gratulací však přichází pouze její věrný přítel MUDr. Jelínek. Berta nemůže zapomenout na svou první lásku, Eduarda, a proto opět odmítne Jelínkovu nabídku k sňatku. Sluha Hynek pečlivě a láskyplně chystá hostinu, ale pozvaní příbuzní nepřijeli. Felixovi ani Dusbabovi se o tetičku nezajímají. Stojí jen o dědictví po ní a kvůli němu se na smrt nenávidí. Jejich dospělé děti, Slávka Felixová a Jindřich Dusbaba, se proto ani neznají. Když se potom náhodou seznámí, zamilují se do sebe. Po nezdařené oslavě Bertiných narozenin se Hynek rozhodne svou paní pomstít. Pozve obě rodiny na zámek a oznámí jim, že tetička zemřela. Nečekaně k jednání o dědictví přijede ještě vzdálený příbuzný Oskar s manželkou. Po ostré hádce začnou všichni hledat závě, přičemž málem zdemolují zařízení. Jenom Slávka s Jindřichem se věnují sami sobě. Při spiritistické seanci se zjeví teta Berta živá a všichni hrabivci se v hrůze rozutečou. Teta změní svůj zámek na dětský domov a řídí jej spolu s doktorem Jelínkem.

================================================================

Berta, a wealthy lady, is celebrating her sixtieth birthday. But the only person who comes to congratulate her is her loyal friend, doctor Jelínek. Still remembering the great love of her life, Eduard, Berta again turns down Dr. Jelínek's offer of marriage. The butler Hynek carefully and lovingly prepares a small reception feast but no relatives turn up. Mr Felix and Mr Dusbaba and their families are not interested in their aunt. They are only interested in the inheritance and therefore hate each other passionately. Their children, Slávka Felixová and Jindřich Dusbaba, do not even know each other. When they happen to meet they fall in love with each other. Hynek the butler then plots revenge. He invites both families to the manor house and tells them their aunt has died. Even a distant relative Oskar and his wife arrive. They all argue with each other and greedily start looking for the will, half-destroying the furniture in the process. Slávka and Jindřich are only concerned with each other. In a spiritualist seance Berta appears in the flesh and they all scatter in terror. Berta converts the house into a children's home which she runs with Dr. Jelínek.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Mařenka
teta Berta
majordomus Hynek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
listonoš Dvořáček
služka Anežka



Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1941)
Formát obrazu
CDS 35mm (1941)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

2021
Distributor
Česko
TV

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
06:45
Česká televize ČT1
opakování

Název
Režie
Přečteno: 307 krát
vygenerovano za: 0.5504 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)