Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pantáta Bezoušek
rok natočení:1941
film: Pantáta Bezoušek / Pantáta Bezoušek (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
05.08.2015, 22:16:55

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Josef Bezoušek přijíždí z venkova do Prahy na návštěvu rodiny svého syna advokáta. Snacha Márinka i obě vnučky jsou milé a pantáta si brzy zvykne. Při jedné procházce Prahou se Bezoušek seznámí se sympatickým mladým mužem. Podle adresy na stavebních plánech, které mladík ztratil, se pantáta mylně domnívá, že jde o stavitele Kopeckého. Márinčina sestra Melanka miluje stavitelského asistenta Králiše. Její otec, rada Burdych, této známosti nepřeje a dceři ukládá domácí vězení. Márinka koupí pro tchána a Melanku lístky do Národního divadla a třetí lístek pošle Králišovi, aby se mohl s Melankou setkat. Pantáta je velmi dotčen, když mu před divadlem čekající rada Burdych zle vytkne, že podporuje Melančinu zakázanou známost. Tak Bezoušek zjistí, že domnělý Kopecký je Králiš. Před svým odjezdem chce Bezoušek dát vše do pořádku. Radovi namluví, že jeho známý, kterého vozí sluha na vozíčku v parku, ochrnul, když se mu zabila dcera z nešastné lásky. Toho se rada zalekne a konečně dá dceři svolení ke známosti s Králišem.
================================================================

Josef Bezoušek arrives in Prague from the country to visit the family of his son, a lawyer. His daughter-in-law Márinka and both grand-daughters are kind to him and he soon becomes used to the city life. During a walk round Prague Bezoušek makes the acquaintance of an amiable young man. According to the address on some building plans which the young man has lost, Bezoušek mistakenly believes him to be the builder Kopecký. Márinka's sister Melanka is in love with the construction assistant Králiš. Her father, councillor Burdych, does not encourage this acquaintance and keeps his daughter at home. Márinka buys tickets for the National Theatre for her father-in-law and Melanka; she sends the third ticket to Králiš so that he and Melanka meet up. Bezoušek is offended when councillor Burdych waiting in front of the theatre accuses him for supporting Melanka's forbidden friendship. Thus Bezoušek discovers that the man he thought was Kopecký is, in fact, Králiš. Bezoušek is determined to put things right before his departure. He gives the councillor to believe that his friend, who has to be taken round the park in a wheelchair by his servant, became a cripple when his daughter killed herself after a failed love affair.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Hudba
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Mančinka Halouzková

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
direktor panství
zedník Kocián



Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1941)
Formát obrazu
CDS 35mm (1941)

Název
Režie
Přečteno: 284 krát
vygenerovano za: 0.1128 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)