Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Paličova dcera
rok natočení:1941
film: Paličova dcera / Paličova dcera (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
admin
film přidaný
01.08.2015, 21:59:15

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Ovdovělý šumař a opilec Valenta a jeho tři dcery žijí ve velké chudobě. Hrozí jim ztráta chalupy, nebo Valenta se příliš zadlužil u koňaře Podleského. Podleský, známý tím, že si ze svých služek bezohledně dělá milenky, by rád získal nejstarší Valentovu dceru Rozárku. Slibuje za to Valentovi odpuštění dluhů. Rozárka však odmítne otcově žádosti vyhovět. Miluje Antonína, syna vdovy Jedličkové. Jedličková přesvědčí Rozárku, aby se s jejím synem rozešla a umožnila mu tak bohatý sňatek, nutný k otevření živnosti. Po prudké hádce s opilým otcem opustí Rozárka se sestřičkami vesnici a odchází ještě v noci do Prahy k tetě, která se po jistém zdráhání děvčat ujme. Valenta po jejich odchodu v noci zapálí dům a uteče. Četníci žhářství vyšetřují i v Praze. Když přijdou k tetě, Rozárka, aby ochránila otce, vezme vinu za požár na sebe. Je odvedena do vězení a postavena před soud. V poslední chvíli před rozsudkem přivádí Antonín, který zůstal Rozárce věrný, před soud Valentu a ten se přizná k paličství. Podleský, který svým svědectvím nejvíc Rozárce ublížil, slibuje, že Rozárku s Antonínem finančně zajistí.

================================================================

The widower and drunk Valenta, a village fiddler, and his three daughters live in penury. They face the loss of their cottage as Valenta already owes a huge debt to the horse-dealer Podleský. Podleský, known for the inconsiderate way he makes lovers of his serving girls, has his eye on Valenta's eldest girl Rozárka. He tells Valenta that he will waive all his debts if he can have Rozárka in return, but the girl refuses to do as her father requests. She loves Antonín, the son of the widow Jedličková. The latter persuades Rozárka to part with her son so that he can marry into a wealthy family, thus enabling him to start his own business. After a violent quarrel with her drunk father, Rozárka leaves the village with her sisters in the middle of the night and they go to stay with their aunt in Prague. Valenta, waking up to find no-one in the house, sets the house on fire and runs off. Policemen investigate the arson attack. Meanwhile, the childless widowed aunt accepts the girls into her home. When the police arrive, however, Rozárka decides to protect her father and shoulder the blame for the fire. She is arrested and sentenced. At the last minute Antonín brings Valenta before the court who admits his guilt.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
profesor akademie
vyšetřující soudce
vdova Antonie Jedličková

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
plátenice Kateřina Šestáková
tajný#1



Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1941)
Formát obrazu
CDS 35mm (1941)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1941
Distributor
Československo
Kino

1941
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 251 krát
vygenerovano za: 0.124 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)