Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Advokát chudých
rok natočení:1941
film: Advokát chudých / Advokát chudých (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
108 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 16:16:48

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

Vyšetřující soudce Kilián je suspendován, nebo údajně umožnil příteli Rynešovi spáchat ve vězení sebevraždu. Nešastný Kilián pod jménem Kypr si najde místo písaře v advokátní kanceláři. Vzorně se stará o Rynešovu dceru Annu Marii a brzy si získá oblibu u nemajetných lidí, kterým v hospodě "U hrubiána" poskytuje právní rady. Kyprovu dobrou pověst zničí kavárník Turba, který prozradí jeho pravou totožnost a nazve ho vrahem. Ti, kteří Kypra doposud měli rádi, Turbovi uvěří, a odvrátí se od něho. A už dospělá Anna Marie ho opustí. Všechno napraví až Rynešova žena, která kdysi po manželově smrti upadla do těžké vleklé duševní choroby. Již vyléčena přizná, že Ryneš se ve vězení otrávil jejími léky, které jí vzal z kabelky. Jejím doznáním je Kilián očištěn před lidmi i před svým svědomím. Anna Marie se k němu vrací a nachází u něho i svou matku.
================================================================

Examining magistrate Kilián is suspended because he allegedly enabled his friend Ryneš to commit suicide in prison. The unfortunate Kilián under the name Kypr finds a position for himself as a copy clerk in a legal office. He cares for Ryneš's daughter Anna Marie in exemplary fashion and soon gains the favour of the indigent to whom he provides legal advice in the beerhall The Lout. Kypr's high reputation is destroyed by Turba the café owner who reveals his true identity, calling him a murderer. Those who until then had liked Kypr believe Turba and now shun him. Anna Marie, already an adult, deserts him. Everything is set right by Ryneš's wife, who at one time after her husband's death had lapsed into a severe, prolonged psychological disorder. Now cured, she confesses that in prison Ryneš had poisoned himself with her medicine that he had taken from her purse. By her admission Kilián's guilt is expurgated before the people and also before his own conscience. Anna Marie returns to him and finds there her mother.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
učitel zpěvu profesor Bertolini
Rudolf Loukota

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
návštěvník hospody#1
Role neurčená #1
tajný policista
kavárník Jan Turba
soudní sluha Formánek



Film je v jazycích..
Čeština

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Název
Režie
Přečteno: 700 krát
vygenerovano za: 0.2157 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)