Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pražský flamendr
rok natočení:1941
film: Pražský flamendr / Pražský flamendr (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
98 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 15:34:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Statkář Sýkora jede do Prahy za synem Janem, který se v dopisech chlubí svými malířskými úspěchy. Jan ve skutečnosti nepracuje a peníze od otce utrácí s kumpány. Jeho jediným skutečným přítelem je baron Vilém Vožický, jehož sestru Kajetánu Jan miluje. Rozmarná žena si však s muži jen pohrává. Nezištnou tichou lásku k Janovi chová dcera jeho domácí, Lenka Vejvodová. Když se otec se synem setkají, Jan se za starého venkovana stydí a požádá ho, aby odešel. Uražený otec mu dá facku, zřekne se ho a odjede. Jan tak ztratil zdroj peněz a kumpáni ho opouštějí. Vilém se dohodne se svým známým, filozofujícím hadrářem Podhajským, že se o Jana postarají. Mladíkovi bez prostředků nezbývá, než aby přijal přístřeší u Podhajského. Začne znovu malovat a má brzy úspěch. Slibně se rozvíjí jeho známost s Lenkou, ale pak ho svede Kajetána. Po čase mezi ní a malířem dojde k roztržce. Jan odchází a v bouři se silně nachladí. Těžce nemocného ho svou péčí zachrání Lenka, která mu odpustila, stejně jako jeho otec.
================================================================

Landowner Sýkora comes to Prague to see his son who has boasted about his artistic success in his letters. In fact, Jan does not work and wastes the money his father gives him with his mates. His one real friend, however, is baron Vilém Vožický whose sister Kajetána he loves. The capricious woman only teases the men. Lenka Vejvodová, the daughter of his housekeeper, is quietly and genuinely in love with Jan. When father and son meet, Jan is ashamed of the old countryman and asks him to leave. Jan's father is greatly hurt and gives him a good slap before he departs. Jan loses his source of money and the "mates" abandon him. Vilém decides with his friend, the philosophising rag-and-bone man Podhajský, to look after Jan. Jan's father has renounced him and so there is nothing the young man can do but to accept shelter with Podhajský. He begins painting again and is successful. His friendship with Lenka looks promising but then Kajetána decides to make her move. After a while the pair have an argument. Jan leaves and catches a bad chill in a storm. He is saved from serious illness by the loving care of Lenka, who has forgiven him, like his father.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
advokát JUDr.Uhlíř

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
šafář Karel
Veronika Vejvodová
zákazník u starožitníka
lékař#1



Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1941)
Formát obrazu
CDS 35mm (1941)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1941
Distributor
Československo
Kino

1941
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 799 krát
vygenerovano za: 0.2887 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)