Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bomba
rok natočení:1957
film: Bomba / Bomba (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
17.11.2016, 21:47:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Stavbu v blízkosti nemocnice řídí zednický mistr Vokáč. Každodenně se potýká s pracovními problémy a doléhají na něho i trampoty jeho spolupracovníků. Zedník Prokop potřebuje byt, aby mu neutekla žena s dětmi. Těhotná Lída trpí, protože jejího muže Jardu Sejka svádí pohledná Anča. Také Vokáčova žena si stýská, že její muž nebývá často doma. Jednoho dne Jarda najde na staveništi nevybuchlou časovanou bombu. Pokusy odjistit bombu se nezdaří a je proto nutné vyvézt ji z města ven. Nebezpečného úkolu se ujme Vokáč, Sejk, Prokop a řidič, kterému ve městě na konci války zahynula žena s dcerou při náletu. Auto projíždí liduprázdnými ulicemi, schovaní občané s hrůzou očekávají výbuch. A ti, co byli ještě před chvílí nespokojení a kritičtí ke druhým, si najednou uvědomí svou malichernost. Muži vyloží bombu a včas se zachrání před explozí. A v tom okamžiku se narodí Lídě dítě v porodnici, kterou ohrožovala bomba a kde přesto lékaři vytrvali, aby pomohli dítěti na svět. Lidská statečnost a soudržnost zvítězily.

================================================================

Master mason Vokáč heads the construction works near the hospital. Daily he encounters problems at work, and his colleagues' difficulties are also troubling him. Bricklayer Prokop needs a flat or his wife and children will run away from him. Pregnant Lída is suffering because good looking Anča is seducing her husband Jarda Sejk. Vokáč's wife also complains that her husband doesn't spend much time at home. One day, Jarda finds an unexploded time bomb at the building site. The attempts to defuse the bomb fail and it has to be taken out of the city. Vokáč, Sejk, Prokop and a driver, whose wife and daughter died in an air raid over the city near the end of the war, take up the dangerous task. The car is driving through the empty streets while the people hide, waiting in terror for the explosion. And those, who were dissatisfied and critical towards the others only a while ago, suddenly realize their small-mindedness. The men unload the bomb and escape from the explosion in time. At that very moment a child is born to Lída in the maternity hospital that was at risk from the bomb and in which the doctors persevered to help the child into the world. Human courage and solidarity won.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Anča Černá
zedník Toník Prokop



Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 238 krát
vygenerovano za: 0.427 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)