Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) V proudech
rok natočení:1957
film: V proudech / V proudech (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
06.01.2019, 09:12:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Jean prchá před policií. Na jednom z pařížských nádraží se dostane mezi sportovce, odjíždějící na vodácké závody do Prahy. Vodáci ho považují za nového maséra, jen trenérovi Benoitovi je jasné, že Jean k nim nepatří. Přesto mlčky souhlasí, aby Jean s nimi odjel. Při závodech Jeana upoutá krásná dívka. Je to studentka Eva, tlumočnice a snoubenka jednoho z českých závodníků Karla. Jean se do Evy zamiluje, také Evu k němu přitahuje zvláštní romantické kouzlo. Jejich vztah se ještě více prohloubí v táboře na Slovensku, kam čeští vodáci francouzské kolegy pozvali. Benoit pozoruje rozvíjející se lásku se znepokojením. Domlouvá Jeanovi, ale marně. Jean teprve před odjezdem pochopí, že jako stíhaný zloděj nemá právo zasahovat do Evina života. Na poslední schůzce se záměrně chová cynicky a odmítne Evinu lásku. Eva v rozrušení nasedne do lodi, která je poté stržena divokým proudem. Z nebezpečné situace ji zachrání Karel. Francouzi se vracejí domů. Jean odevzdá Benoitovi balíček a vyskočí z vlaku. V balíčku je ukradené vzácné malířské plátno.

================================================================

Jean is running away from the police. At one of Paris's railway stations he finds himself among sportsmen who are going to Prague for a boating competition. The water sports men take him to be the new masseur; only trainer Benoit realizes that this is not true. However, he tacitly agrees to take Jean with them. Jean catches sight of a beautiful girl during the competition. It's the student Eva. She is a translator and fiancée of one of the Czech competitors Karel. Jean falls in love with Eva and Eva also has romantic feelings towards him. Their relationship grows deeper during the camping holiday in Slovakia, to which the Czech water sportsmen invite their French colleagues. Benoit is upset by this growing love. He tries to speak to Jean about it but gets no result. Just before their departure, Jean realizes that he is a fugitive criminal and has no right to interfere with Eva's life. On their last date, he is purposely cynical and refuses Eva's love. Eva gets into a boat that is seized by a strong current. Karel saves her from the dangerous situation. The French men are returning home. Jean hands over a package to Benoit and jumps out of the train. The package contains the valuable French painting that he has stolen.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)
2.35 : 1 (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 121 krát
vygenerovano za: 0.0977 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)