Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ročník 21
rok natočení:1957
film: Ročník 21 / Ročník 21 (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
admin
film přidaný
24.06.2018, 21:45:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Pracovní skupina složená z českých chlapců, nasazených do Velkoněmecké říše, odklízí trosky nočního náletu. Jeden z nich, Honzík, zachrání z ruin zříceného domu německé dítě. Přitom se těžce zraní. V nemocnici, kam byl odvezen, se sblíží s mladou německou ošetřovatelkou Käthe. Pro svůj vztah k příslušníku "méněcenného" národa je dívka z trestu přeložena do Drážïan. Honzík se vrátí ke kamarádům, kteří ho s radostí přivítají. Nikdo z nich netuší, že mají mezi sebou zrádce. Olina přistihli Němci při obchodování na černém trhu a aby unikl trestu, stal se donašečem. Na jaře roku 1945 je skupina převelena do Drážïan. Honzík se tam setká s milovanou Käthe a chlapci plánují útěk domů. Honzík se rozhodne zůstat s Käthe ve městě. Käthe sežene chlapcům civilní šaty. Všechny však zradí Olin. Na jeho udání gestapo některé chlapce zatkne. Karel, kterého doma čeká žena s nedávno narozeným dítětem, je zastřelen, jen několika z nich se podaří naskočit do jedoucího vlaku. A Honzík jen bezmocně přihlíží, jak gestapo odvádí Käthe.

================================================================

A working group of displaced young Czech men sent to the German Reich is clearing away the debris left after a night-time air-raid. One of them, Honzík, saves a German child from the ruins of a wrecked home and is badly hurt. He is taken to a hospital where he becomes close with the young German nurse Käthe. The girl is punished for her relationship with a member of an "inferior" nation and sent to Dresden. Honzík returns to his friends who welcome him with joy. No one suspects that they have a traitor among them. The Germans caught Olin trading on the black market and he became their informer to escape punishment. In the spring of 1945 the group is transferred to Dresden. Honzík meets with his beloved Käthe there and the young men are planning to escape home. Honzík decides to stay in the town with Käthe. Käthe finds civilian clothes for them but Olin informs on their plan. Following his instructions the Gestapo arrest some of the boys. Karel, who has a wife and a young child waiting for him at home, is shot dead and only a few of them manage to get onto the moving train. And Honzík can only helplessly observe as the Gestapo takes his Käthe away.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 169 krát
vygenerovano za: 0.0843 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)