Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Štěňata
rok natočení:1957
film: Štěňata / Štěňata (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
admin
film přidaný
14.11.2018, 19:09:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Studentky internátní zdravotnické školy mají před maturitou. Žádné z nich se nechce z Prahy a tak hledají nejrůznější cesty jak si zajistit místo v hlavním městě. Chtějí dokonce propadnout a tím oddálit odchod z Prahy. Žádné triky však nepomohou, dokonce ani předstíraný pokus o sebevraždu Marie Markové nevynese kýženou umístěnku. Svobodné dívky musí nastoupit tam, kde na ně čekají. Také Hanka a její přítel Ota se pokoušejí odvrátit své rozloučení. Když nepomůže Otova intervence na ministerstvu zdravotnictví, rozhodnou se pro svatbu. Sňatek však nic nevyřeší, naopak přibude další starost, kde sehnat byt. Po marném úsilí v tomto směru vezme Ota Hanku do bytu svých rodičů. Ti s jeho ženitbou nesouhlasí a oba mladí musí po prudké hádce odejít. Hanka stráví noc v dílně, kde Ota pracuje. Pozná, že takhle se žít nedá, a nastupuje na určené místo na Šumavě. Ota ji po krátkém rozmýšlení následuje.

================================================================

Girls from the medical boarding-school are approaching graduation. None of them wants to leave Prague so they look for all kinds of ways to secure a place in the capital. They are even prepared to fail just to postpone their departure. Their various tricks fail, though, and even the faked suicide attempt of Marie Marková doesn't secure her a desired placement. Unmarried girls have to take up previously arranged positions. Hanka and her friend Ota are also trying to avert their parting. When Ota's intervention at the Ministry of Health fails, they decide to get married. But the marriage doesn't resolve anything, on the contrary, it brings them another worry - how to find an apartment. After fruitless attempts to solve the problem, Ota takes Hanka to his parents' apartment. The parents don't approve of their marriage and the young couple is forced to leave after a nasty argument. Hanka spends the night in the workshop where Ota works. She realizes that one can't live like this and goes to take her position in the Šumava Mountains. Giving it little thought, Ota rushes to join her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Pomocný režisér
Námět
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 168 krát
vygenerovano za: 0.186 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)