Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) V pátek ráno
rok natočení:1957
film: V pátek ráno / V pátek ráno (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
33 min.
přidal
admin
film přidaný
06.01.2019, 07:44:24

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:


V půl páté ráno zvoní u Malásků budík. Maminka Slávka vstane a poté, co se upraví, vypustí vlčáka Ajaxe do zahrady a připraví manželovi a třem synům čisté oblečení, odejde do zaměstnání. Po půl šesté vstane tatínek Karel a pošle Ajaxe do obchodu pro rohlíky a mléko. Otec se oholí, nasnídá a jde do práce. Po půl sedmé se vzbudí nejstarší syn Tomáš. Přichystá bratrům snídani a chvíli si hraje s otcovou holicí štětkou. Po jeho odchodu vstanou i Pavlík a Milan. Pavlík se pokouší zavřít kapající kohoutek v koupelně, ten se však zasekne a za chvíli vana přetéká. Chlapci hledají nejprve pomoc u rodičů. Dovolají se matce do práce, ale nakonec jim pomůže příslušník VB, který přivolá instalatéra. Rodiče přijdou, když už je pohroma zažehnána. Radost ze samostatnosti dětí zaplaší i špatnou náladu, která mezi nimi panovala po banální hádce od předchozího dne.

================================================================

An alarm clock goes off in the Malásek family home at half past four in the morning. The mother Slávka gets up, finishes her toilet, and goes to work after setting out clean shirts for her husband and three sons and letting their Alsatian dog Ajax out in the garden. At half past five, the father Karel gets up and sends Ajax to get milk and bread from the shop. The father shaves, has breakfast and goes to work. At half past six the oldest son Tomáš wakes up. He prepares breakfast for his brothers and plays with his father's shaving brush for a while. After he leaves, Pavlík and Milan get up as well. Pavlík tries to turn off the dripping water tap in the bathroom but the tap gets stuck and in a little while water is overflowing from the bath-tub. At first the boys ask their parents for help. They call their mother at work but at the end a police officer helps them and sends for a plumber. The parents come home when the danger is already over and they are so overjoyed at their children's independence that they forget about their banal quarrel from the day before.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Technický scénář


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1957
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 107 krát
vygenerovano za: 0.2998 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)