Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Poslušně hlásím
rok natočení:1957
film: Poslušně hlásím / Poslušně hlásím (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
91 min.
přidal
geron
film přidaný
27.02.2012, 11:22:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
War
Válečný
info zde :
Historický
info zde :

Obsah filmu:

Nadporučík Lukáš odjíždí se sluhou Švejkem vlakem do Českých Budějovic. Dobrosrdečný, ale nekonečně upovídaný Švejk způsobí nepříjemnost, když urazí holohlavého pána, který je ve skutečnosti generálmajorem. Vykázán z kupé, zatáhne Švejk spolu s průvodčím omylem za záchrannou brzdu. Švejk je vysazen na nádraží v Táboře, kde má o jeho potrestání rozhodnout přednosta. Soucitný pán zaplatí za vojáčka pokutu a dá mu i peníze na jízdenku, protože vlak do Budějovic mezitím odjel. Švejk, který peníze propije, se musí vydat na cestu pěšky. Zabloudí a v Putimi je zatčen jako ruský špion. Mezitím je Lukášovi přidělen nový sluha, žravý Baloun. Švejk, který nakonec dorazí do cíle, je zařazen jako ordonanc marškumpanie. Vojáci odjíždějí na frontu. V malém městečku vykládá neoblíbený poručík Dub vojákům o nebezpečí pohlavních chorob, ale právě jeho pak musí úplně opilého Švejk odnést z nevěstince. Švejk hledá ubytování pro vojáky a na hrázi rybníka se převlékne do uniformy, kterou odložil koupající se ruský voják. Jen s velkým štěstím unikne trestu smrti za velezradu. Švejkův oddíl se dostane do těžké palby. Poté, co střelba utichne, vynořuje se z díry po granátu usměvavý Švejk.

================================================================

Lieutenant Lukáš travels by train to České Budějovice with his batman Švejk. The kind-hearted but over-talkative Švejk causes a delicate situation when he offends a bald man, in reality the major general. He is told to leave the compartment and accidently pulls on the emergency chord along with the guard. Švejk is thrown off the train at Tábor where the station master is to decide upon his punishment. The compassionate man pays the soldier's fine and also gives him money for another ticket as the train to Budějovice has already left. Švejk, who drinks his way through the money, has to go there on foot. He loses his way and is arrested as a Russian spy in Putim. Meanwhile, Lukáš is assigned another batman, the gluttonous Baloun. Švejk finally arrives at his destination and is given the job of orderly for the march company. The soldiers leave for the front. When they arrive in a small town the unpopular Lieutenant Dub warns the soldiers of the dangers of sexually transmitted diseases but it is he whom Švejk has to collect from the brothel in a totally drunken state. Švejk looks for somewhere for the soldiers to sleep and, by a lake, he finds a Russian uniform left on the bank by a bathing soldier, which he puts on.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kuchař Jurajda
kaprál v Táboře
generál Fink von Finkenstein



Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Filmová série1
voják Švejk(2) - (1956÷1957)
(počet v db :2)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1956
2
1957


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1957
Distributor
Československo
Kino

2020
Distributor
Česko
TV

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
11:55
Prima HD +1
opakování
10:55
Prima HD
opakování

Název
Režie
Přečteno: 758 krát
vygenerovano za: 0.2145 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)