Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dobrý vojak Švejk
rok natočení:1956
film: Dobrý vojak Švejk / Dobrý vojak Švejk (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
108 min.
přidal
geron
film přidaný
27.02.2012, 11:28:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
War
Válečný
info zde :
Historický
info zde :

Obsah filmu:

Obchodníku se psy Josefu Švejkovi oznámí jeho bytná Müllerová, že byl zastřelen arcivévoda Ferdinand. Ač týrán revmatismem odchází Švejk do hospody U kalicha. Tajný policejní agent Bretschneider provokuje hovory o politice a nechá zatknout pro velezradu Švejka i majitele hospody Palivce. Po výslechu na policii a vyšetření komisí psychiatrů je Švejk uznán notorickým blbem a propuštěn na svobodu. Přestože má stále bolesti nohou, rozhodne se Švejk vyhovět mobilizační výzvě a dostaví se k odvodu na invalidním vozíku. Ocitne se spolu s dalšími "hypochondry" ve vojenské nemocnici. Ve vojenské kapli je jediným, koho rozpláče kázání úplně opilého polního kuráta Katze a ten si ho vyžádá za osobního sluhu. Švejk pro něj pracuje obětavě, ale Katz ho prohraje v kartách s nadporučíkem Lukášem. I tady pracuje Švejk do roztrhání těla - zbaví nadporučíka obtížné milenky a dokonce pro něj ukradne psa. Majitelem zvířete je však plukovník, který se postará, aby byl Lukáš za trest přeložen do Českých Budějovic, kde se formují bataliony, odjíždějící na frontu. Švejk už se těší, jak oba padnou pro císaře pána a jeho rodinu.

================================================================

The dog dealer Švejk is informed by his landlady Mrs Müllerová that the Archduke Ferdinand has been shot. Tormented by rheumathism, Švejk still goes to the 'At the Chalice' pub. The secret police agent Bretschneider provokes him to speak about politics and gets Švejk and the owner of the pub Palivec arrested for high treason. After a police interrogation and an examination by a board of psychiatrists, Švejk is freed for patent idiocy. Despite constant pains in his legs, Švejk decides to join the army and arrives to sign up in a wheel-chair. He finds himself together with other 'hypochondriacs' in the army hospital. In the soldiers' chapel, he is the only one who is brought to tears by the sermon of the completely drunk Army Chaplain Katz, who takes him on as his batman. Švejk works for him devotedly, but Katz loses him in a game of cards with the Lieutenant Lukáš. Once again, Švejk is working himself to death - he saves the lieutenant from his pestering mistress and even steals a dog for him. Unfortunately, the owner of the dog is the Colonel, who makes sure that Lukáš is moved to České Budějovice for punishment, where the battalions are being formed and sent to the front. Švejk is already rejoicing in the prospect of them both dying for the Emperor and his Family.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vězeň-papírník
vysoký úřední lékař
MUDr.Grünstein
profesor Heuer
zloděj psů Blahník
strážník eskortující Švejka#1



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Filmová série1
voják Švejk(2) - (1956÷1957)
(počet v db :2)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1956
2
1957


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1956
Distributor
Československo
Kino

1900
Produkční společnost
Československo
Kino

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
21:15
Prima HD +1
opakování
20:15
Prima HD
opakování

Název
Režie
Přečteno: 845 krát
vygenerovano za: 0.0475 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)