Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hra o život
rok natočení:1956
film: Hra o život / Hra o život (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
07.02.2017, 21:28:35

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Je rok 1941. Inženýr Otakar Racek je člověk velice opatrný. Přesto se v okupační době dostane do prekérní situace v tramvaji, kdy mu hrozí zatčení pro neúctu k německé vlajce. Zachrání ho kolega z práce Josef Frouz. Podobnou odvahu však v sobě Racek nenajde, když má zanedlouho možnost Frouze varovat před gestapem. Racek přijme místo ředitele nového oddělení a ze zbabělosti odmítne pomoci Frouzově rodině. Rackova žena Vlasta, matka jeho dvou synů, je manželovým chováním otřesena a snaží se sama pomoci. Rodina se rozdělí na dva tábory. Za Vlastou stojí třináctiletý syn Bedřich a Otakara podporuje jeho bohatá matka, která svou snachu, původně dělnici, nenávidí. Vlasta ubytuje v jejich vilce ilegálního pracovníka Rýdla, kterého vydává za vzdáleného příbuzného, a pomáhá mu v jeho činnosti. Tchyně vyprovokuje Rackovu žárlivost a přiměje ho najmout soukromého detektiva. Ten je však zároveň agentem gestapa a v Rýdlovi pozná hledaného odbojáře. Rýdlovi se podaří uprchnout. Před gestapem, které přijde do vilky, se Racek zřekne své ženy a ta je zatčena. Bedřich z rozvráceného domova uteče.


================================================================

It is 1941. Engineer Otakar Racek is a very careful man. However, he gets into a dangerous situation on the tram, when he is almost arrested for disrespecting the German flag. He is saved by his colleague from work, Josef Frouz. Racek doesn't find the same kind of courage when, soon after that, he has a chance to warn Frouz about the Gestapo. Racek accepts the position of manager of the new department and out of cowardice refuses to help Frouz's family. Racek's wife, Vlasta, mother of his two sons, is shocked by her husband's behaviour and tries to help. The family separates into two groups. Their thirteen year old son Bedřich is supporting Vlasta, while Otakar is defended by his rich mother, who can't stand her daughter-in-law because of her working-class background. Vlasta lets the illegal worker Rýdl stay in their small villa and she introduces him as her distant relative and helps him in his activities. The mother-in-law provokes Racek's jealousy and persuades him to rent a private detective. The detective is also a Gestapo agent and recognizes Rýdl as a member of the resistance wanted by the Gestapo. Rýdl manages to escape. In front of the Gestapo, who come to the villa, Racek renounces his wife and she is arrested. Bedřich runs away from their broken home.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
domovník

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
nacistka#1



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Název
Režie
Přečteno: 164 krát
vygenerovano za: 0.1386 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)