Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Roztržka
rok natočení:1956
film: Roztržka / Roztržka (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
04.11.2018, 12:36:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Manželství Jany a Petra je v krizi. Petr nemá na Janu čas a také soužití s Petrovými rodiči v jednom bytě přináší mnoho konfliktů. Mladí manželé doufají, že se jejich vztahy zlepší na společné dovolené. Jana odjede na dovolenou do svého rodiště sama, Petr má za ní přijet později. Mladá žena stráví příjemný den s přítelem z dětství Toníkem, ale po marném čekání na Petra se vrátí do Prahy. Toník, v němž setkání s přítelkyní probudí dávnou lásku, požádá Janu o schůzku. Toníkův dopis způsobí v manželství velkou roztržku, Petr žárlí a Jana ho opustí. Inženýr Král, Petrův nadřízený, spatřuje hlavní příčinu neshod mladých manželů v tom, že nemají soukromí. Dá proto přestěhovat Petra do služebního bytu v ústavu. Petr však zůstane v bytě sám. Jana se rozjela za Toníkem, který pracuje na stavbě mostu. Tady však zjistí, že také Toník má svou práci, která ovlivňuje jeho soukromý život. Jana se vrátí do Prahy a v ještě neuspořádaném bytě se s Petrem usmíří.

================================================================

Jana and Petr's marriage is in crisis. Petr has no time for Jana and life in the same flat with Petr's parents also brings a lot of problems. The young couple is hoping that their relationship will improve over a holiday spent together. Jana goes alone to her hometown for the holiday. Petr will join her later. Young woman spends a pleasant day with her boyfriend from youth Toník. After waiting in vain for Petr she then returns to Prague. Toník, who after meeting his old girlfriend falls in love again, asks Jana to meet him. A letter from Toník provokes a big argument between the married couple. Petr is jealous and Jana leaves him. Engineer Král, Petr's superior, feels that the main cause for the young couple's problems is the fact that they have no privacy. So he moves Petr to a company flat inside the company buildings complex. But Petr stays in the flat alone. Jana hurries after Toník, who is working on the building of a bridge. There she discovers that Toník also has his work which is influencing his private life. Jana returns to Prague and reconciles with Petr in their still unkempt flat.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Asistent Režiséra

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
prodavač tureckého medu Procházka
Petrův otec



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1956
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 181 krát
vygenerovano za: 0.1 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)