Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Honzíkova cesta
rok natočení:1956
film: Honzíkova cesta / Honzíkova cesta (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
74 min.
přidal
admin
film přidaný
06.02.2017, 16:47:05

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Pětiletému Honzíkovi Tichému přišel do školky dopis, v němž ho dědeček zve k sobě na návštěvu. Chlapci se na venkově u prarodičů loni moc líbilo a rád by jel znovu. Rodiče ale nemají čas ho tam zavézt. Honzík maminku přemluví a ta nakonec svolí, aby jel sám vlakem. Cesta dobře dopadne a dědeček čeká s vozem taženým koněm na nádraží v Koníkově. Honzík se brzy spřátelí s místními dětmi, nejvíc s malou školačkou Terezkou. Jenom se zlobivým Ferdou má problémy. Kluci se nakonec poperou a Ferda Honzíkovi ukradne skleněnou kuličku. Honzíka se zastane starší kluk Viktor a zloděj musí kuličku vrátit. Na pozvání učitele Stolaře, který učil i jeho otce, navštíví Honzík místní školu. Do třídy přijde s kocourem, který vzápětí uteče. Ferda chlapci nabídne pomoc při jeho hledání, ale ze msty zavede Honzíka do lesa, kde ho opustí. Děti chlapce hledají a najdou ho spícího v trávě. Pro Honzíka přijede maminka. Při loučení s dětmi přijde i Ferda, který mu jako omluvu daruje nožík. Honzík mu na stvrzení přátelství věnuje svoji skleněnou kuličku.

================================================================

Five year old Honzík Tichý receives a letter in the kindergarten in which his grandfather is inviting him to visit. The boy really liked visiting his grandparents in the countryside last year, and he would like to go there again, but his parents don't have time to drive him. Honzík finally persuades his mother, and she agrees to let him go by train. The journey goes well and the grandfather is waiting for him with a horse-drawn carriage on the station in Koníkov. Honzík soon makes friends with the local children, most of all with the little school-girl Terezka. Only the mischievous Ferda gives him a hard time. Finally, the boys have a fight, and Ferda steals a small glass marble from Honzík. An older boy, Viktor, takes Honzík's side, and the thief has to give the marble back. On an invitation from schoolteacher Stolař, who once taught his father, Honzík visits the local school. He comes to the class with a tom-cat which immediately afterwards runs away. Ferda offers to help the boy find it but leads Honzík into the forest and leaves him there alone in revenge. The children go looking for the boy and find him sleeping in the grass. Honzík's mother comes to pick him up. Ferda also comes to say Honzík goodbye and gives him a small knife as an apology.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1957
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 200 krát
vygenerovano za: 0.3887 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)