Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kudy kam?
rok natočení:1956
film: Kudy kam? / Kudy kam? (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
admin
film přidaný
25.04.2017, 16:33:21

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Půl roku po svatbě stojí manželé Růžena a Vojta Koskubovi před rozvodovým soudem. Mladí lidé se zjevně stále mají moc rádi, ale je mezi nimi nesmiřitelný spor. Oba pracují jako učitelé. Talentovaná malířka Růžena se navíc zavázala ilustrovat školní atlas stromů. Požádá proto Vojtu, aby začal obstarávat jejich domácnost. Ten odmítne a tak byt začne pustnout. Přísedící soudu Macek žije se svou ženou Žofií už dvacet let ve šastném manželství a rozhodne se mladou dvojici smířit. Domluva má však krátký účinek a po hádce Vojta odejde z domova. Zanedlouho se vrátí, ale Růženu nenajde. Začínají prázdniny a Mackovi ji pozvali na svou chatu. Tam se ukáže podstata Mackova štěstí. Žofie je žena v domácnosti a svého muže obskakuje a rozmazluje. Vojta přijede na chatu rozhodnut Růženě její snahu o rozdělení domácích prací znechutit. Má příležitost, protože paní Macková zastupuje v místní školce nemocnou učitelku a Růžena musí kreslit. Vojta okázale myje schody i nádobí a se zpěvem štupuje ponožky. Strhne i Macka a když praním zničí prádlo, pochopí oba, že obstarávat domácí práce není jednoduché. Zdá se, že v zájmu svých manželství oba muži přece jenom sleví ze své pohodlnosti.

================================================================

Six months after their wedding Růžena and Vojta Koskuba are about to get divorced. The young couple evidently still love each other but they are divided by an irreconcilable dispute. Both work as teachers. The talented artist Růžena has also agreed to illustrate the school atlas of trees. She thus asks Vojta to do his share of the housework. He refuses and so the flat starts to look neglected. The presiding judge Macek has been living with his wife Žofie for the last twenty years in a happy marriage; he decides to try and bring the two back together. The agreement they finally reach has little effect and, after an argument, Vojta leaves home. After a while he returns but Růžena is not there. The holidays have begun and the Maceks have invited her to their country cottage. Here she discovers the essence of the Maceks' happy marriage. Žofie is a housewife and she does everything to please her husband. Vojta arrives at the country cottage determined to put Růžena off her idea of divided household responsibilities once and for all. He finds an opportunity since Mrs Macková is standing in for a teacher who has fallen ill at the local kindergarten and Růžena has to continue drawing for the Atlas. Vojta ostentatiously washes the stairs and the dishes and darns socks, singing as he goes.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
předseda soudu Jaroslav Souček
ředitel školy Toman

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
gratulant#1
předseda MNV Půlkrábek



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Název
Režie
Přečteno: 167 krát
vygenerovano za: 0.1095 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)