Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Přišel na návštěvu
rok natočení:1956
film: Přišel na návštěvu / Přišel na návštěvu (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
11.05.2018, 20:45:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Manželé Kudelovi odjíždějí na lékařský kongres do Brna. O jejich malé děti, Janičku a Emilka, se zatím postará dědeček, který přijel z venkova i s živou husou. Dědeček je muž železných nervů. V poklidu si čte noviny, zatímco děti napustí huse plnou vanu vody a pak se začnou divoce honit. Zoufá si naopak soused Šebesta ze spodního bytu. Dědeček raději vezme děti na procházku a ani si nevšimne, že v koupelně přetéká vana a že neopatrně odložený hořící doutník zapálil křeslo a záclony. Emilek na ulici rozbije míčem výlohu. Kudelovi se vracejí do ohořelého a vytopeného bytu, ale protože se dětem nic nestalo, je otec klidný a pozve tchána i souseda do pojišovny. Jeho včas uzavřené sdružené pojištění domácnosti pokryje vzniklou škodu a dokonce i rozbitou výlohu. Šebesta si prohlíží se zájmem reklamní plakáty a uvědomí si, že nechal doma zapnutý plyn. Spolu s dědečkem utíkají zpátky. Šebestův zapálený doutník způsobí výbuch. Znovu si Šebesta zoufá. Jeho zdemolovaný byt není totiž pojištěn.

================================================================

Mr and Mrs Kudela leave for Brno on a medical congress. Their small children, Janička and Emilek, are being looked after by their grandfather who has arrived from the country accompanied by a live goose. Grandpa is a man of iron nerves. He calmly reads his paper while the children fill up the bath for the goose and then start chasing each other noisily up and down the flat. The neighbour Šebesta from the downstairs flat complains about the noise. Grandpa decides it would be better to take the children out for a walk but he does not notice that water is overflowing from the bath and that his cigar ignites a fire which burns the armchair and curtains. Then Emilek breaks a shop window with his ball. The Kudelas return to a burned and flooded flat but, as nothing has happened to the children, the father remains calm and invites his father-in-law and neighbour to the insurance company office. His associated household insurance policy, whose contract he signed in good time, will cover the damage, even for the broken shop window. Šebesta looks round at the advertising posters and then realizes that he left the gas on at home. He and grandpa run back home. Šebesta's lit cigar has caused an explosion. Šebesta is beside himself again. His demolished flat is unfortunately not insured.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dědeček



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1956
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 132 krát
vygenerovano za: 0.2526 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)