Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Advent
rok natočení:1956
film: Advent / Advent (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
17.11.2016, 11:03:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Františka, žena sedláka Podešvy, hledá v zimní noci marně malého synka Metúdka. Její obhroublý a mnohem starší manžel jí odmítne pomoci. Zoufalá mladá žena vzpomíná na to, co předcházelo. Před osmi lety byla zamilovaná do dřevorubce Jana. Dříve než došlo ke svatbě, Jan v lese při práci zahynul. Hezká, ale chudá Františka se stala svobodnou matkou. Bohatému vdovci Podešvovi se moc líbila a tak ve snaze zabezpečit synkovi budoucnost nakonec Františka podlehla jeho námluvám a provdala se na jeho grunt. Sedlákovo chování se brzy zhoršilo. Zahořklá děvečka Rozína ji a Metúdka nenáviděla. Podešva ji přes Františčiny prosby odmítl propustit, protože by jí musel vyplatit mzdu za jedenáct let. Františka do úmoru dřela, ale soužití na statku bylo stále horší. Metúdek utíkal často do vesnice k babičce. Františka muže nesnášela od té doby, co ho před časem přistihla na seně s Rozínou. Mladá žena se probírá ze vzpomínek a znovu hledá synka. Nachází ho plačícího v seníku. S dítětem v náručí statek nadobro opouští. V seníku zůstává Podešva a Rozína. Seno, na které upadla lucerna, začíná hořet a těžká vrata přibouchne poryv větru. V hořící budově sedlák s děvečkou zahynou.

================================================================

Františka, wife of farmer Podešva, searches in vain for her little son Metúdek on a winter night. Her rough and much older husband refuses to help her. Desperate young woman recalls the preceding events. Eight years ago she was in love with a forest worker Jan. Before the planned wedding took place Jan died while working in the forest. Pretty but poor Františka became a single mother. Rich widower Podešva fancied her, and to secure a future for her son, she finally gave in to his courting and married to his farm. Farmer's behaviour soon worsened. Embittered maid Rozína hated her and Metúdek. Nevertheless, despite Františka's requests Podešva refused to sack her, because he would have to pay her owed salaries for eleven years. Františka worked very hard, but the relationships at the farm were steadily worsening. Metúdek often ran away to his granny in the village. Františka could not stand her husband ever since she caught him with Rozína in the hay. Young woman awakens from her memories and searches for her son again. She finds him crying in the barn. Embracing her child, she leaves the farm for good. Podešva and Rozína remain in the barn. The hay catches fire from the overthrown lantern and a wind blow slams the heavy door shut. Farmer and maid die in the burning building.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
manželka nadlesního



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)
1.37 : 1 (1956)

Název
Režie
Přečteno: 153 krát
vygenerovano za: 0.0652 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)