Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hrátky s čertem
rok natočení:1956
film: Hrátky s čertem / Hrátky s čertem (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
101 min.
přidal
geron
film přidaný
24.02.2012, 09:49:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Pohádka
info zde :
Komedie
info zde :
fantasy
Fantasie
info zde :

Obsah filmu:

Vysloužilý voják Martin má pro strach uděláno. Nelekne se loupežníka Sarky Farky a nebojí se ani čertů v Čertově mlýně. V lese se seznámí s poustevníkem Školastykem, jehož způsob zbožnosti se mu moc nezamlouvá. Do královského zámku se začínají sjíždět princové na námluvy. Princezna Dišperanda by se ráda vdala, ale žádný ze vznešených nápadníků se jí nelíbí. Její služebná Káča také touží po vdavkách a tak se obě dívky upíší čertu za příslib pěkných ženichů. Káča omylem předá oba úpisy Martinovi a Martin je večer prohraje s čertovským doktorem Solfernem. Nešastný Martin se vydá pro úpisy do pekla, kde se ke svému překvapení setká s Káčou. Pronikne k Belzebubovi, zmocní se úpisů a rychle je roztrhá. Před hněvem čertů zachrání Martina a Káču anděl Theofil a oba se v pořádku vrátí na zem. Princezna si sama najde pohledného ženicha - myslivce Huberta. A Káča? Té se již Martin nezbaví.

================================================================

The veteran soldier Martin does not frighten easily. He is not scared of the robber Sarka Farka, neither is he afraid of the devils in the Devil's Mill. In the forest he meets the hermit Školastykus, whose religious manners don't quite appeal to him. The Princes are arriving at the Royal Castle to court Princess Dišperanda who would gladly marry someone, but she doesn't like any of the noble suitors. Her maid Káča also longs for a wedding so the two girls sign a bond with the devil in exchange for his promise of handsome bridegrooms. Káča gives the two bonds to Martin by accident but Martin loses them that evening to the devilish Doctor Solfernus. The unfortunate Martin then sets off to Hell to get the bonds back, and to his surprise meets Káča there. He reaches Beelzebub, gets hold of the bonds and quickly tears them up. Angel Theofil saves Martin and Káča from the devils' rage, and they both make it back to Earth safely. The Princess finds a handsome bridegroom by herself - the huntsman Hubert. And Káča? Martin is going to find it hard to rid of her now.

================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
princezna Dišperanda
vysloužilý dragoun Martin Kabát
služka Káča
poustevník Školastykus

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
komorník
pobočník pána pekla Belial



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

2021
Distributor
Česko
TV

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
17:05
Prima HD +1
opakování
16:05
Prima HD
opakování

Název
Režie
Přečteno: 799 krát
vygenerovano za: 0.6008 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)