Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ztracená posice
rok natočení:1956
film: Ztracená posice / Ztracená posice (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
23.05.2019, 19:51:00

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Příběh
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Herci Městského oblastního divadla Ronov se chystají na představení. Mladý herec Jan dává najevo svoji rozmrzelost. Ve škole platil za nejtalentovanějšího studenta a teï má pocit, že je pro oblastní divadlo jeho schopností škoda. Starý herec, který se pečlivě líčí, nechápe Janův lajdácký přístup. Jan také závidí svému mladému kolegovi, který dostal smlouvu s divadlem v Praze. Ten se však k Janovu překvapení rozhodne v oblastním divadle zůstat se svou ženou, která je ve stejném angažmá. Mladý kolega vypráví o venkovském obecenstvu, které se v hledišti viditelně těší na jejich představení. Pro Jana jsou postoje kolegů velkou lekcí. Pečlivě se nalíčí a odejde s ostatními na jeviště.

================================================================

The actors of the Regional Municipal Theatre Ronov are getting ready for the stage. The young actor Jan is making plain his annoyance. At school, he was considered the most talented student, and now he feels his abilities are too good for a regional theatre. An old actor who is carefully making his face up does not understand Jan's slovenly approach. Jan is also envious of his young colleague who was offered a contract with a Prague theatre. But, to his surprise, the colleague decides to stay in the regional theatre with his wife who acts in the same engagement. The young colleague talks about the countryside viewers in the auditorium who are visibly looking forward to the performance. The standpoint of his colleagues give Jan a big lesson. He makes himself up carefully and leaves with the others for the stage.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Technický scénář

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
starý herec



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1956
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 2964 krát
vygenerovano za: 0.2013 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)