Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Krypto /Pes Krypto
seril:Smallville
seril Smallville - 80.dl Pes Krypto
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2005.02.16 - Støeda
esk premira:
2006.05.11 - Ètvrtek
ada:
4
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
80
Dl v serii
14
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Drama

Sci-fi

Thriller


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
2T5214
Pidno dne:
24.05.2009, 18:45:49
Zmna dne3:
24.05.2009, 18:45:49
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Na zaèátku dílu vidíme zastavovat v temné noci neznámý autobus pøed Smallvillským zelináøstvím. Sedí v nìm 2 mladí muži, naèež jeden pronese: „Pojïme na to.“ Starý majitel zelináøství ukládá denní tržbu do trezoru. Vtom vstoupí do jeho krámu dva na první pohled roztomilí psi. Roztomilí do té doby, než jeden z nich, èerný , vyskoèí na pult, odhodí majitele a drží ho v šachu, zatímco zlatý retrívr utrhne zuby dveøe od trezoru, ukradne tržbu a uteèe. Majitel vytáhne brokovnici, je ovšem odzbrojen tím èerným zlovìstným psem. Starý pán utíká do zadní èásti obchodu chránìné tlustými ocelovými dveømi (standardní americké opatøení?), kterou jsou ovšem vyraženy a chudák sympatický pán ukousán k smrti. Oba mladíci ze zaèátku stojí pøed autobusem a jeden zapíská na ultrazvukovou p횝alku. Èerný pes pøibìhne, ten mladší z tìch dvou ho zamkne do autobusu, ovšem po retrívrovi ani stopy. Nedaleko od tam se projíždí v autì Lois a telefonuje s Chloiným záznamníkem. Vtom ovšem do nìèeho naráží. Je to náš retrívr. Plná výèitek ho nakládá do auta a odváží na Clarkovu farmu.

Clark spí v obýváku na gauèi, jelikož ho z pokoje vyhnala Lois, která teï u Kentù provizornì bydlí. Jeho a Jonathana budí nìjaký rámus z kuchynì. Náš hladový psí návštìvník si odskoèil do lednièky pro nìco na zub. Lois má co vysvìtlovat. Mimo jiné i to, jak je možné, že ho pøivázala na øetìz na farmì k trámu, který je teï vejpùl a místo toho je pes v kuchyni. Jonathan povoluje Clarkovi tady doèasnì psa nechat. Hned jak Lois odejde, pøedvádí Clark psovi svoje schopnosti na opravì zlomeného trámu. Koneènì nìkdo, komu mùže Clark svìøit své tajemství.

Na druhý pøijíždí na farmu Chloe a seznamuje se s psíkem. Clark pøivazuje psa k traktoru a odchází na moment. Slyší divné zvuky, a tak se vrací. Traktor parkuje o 20 metrù vedle a psík jakoby nic. :) Clark je nadšený, že u jeho ètvernohý kamarád má své tajemství a objevuje na jeho høbetu èip, který dávají svým psùm v útulku. Lois a Chloe retrívrovo tajemství neznají. Myslí si, že traktor pøeparkoval Clark.

O chvíli pozdìji jedou Lois s Clarkem a s Clarkiem (tak Lois pojmenovala retrívra, ovšem Clarkovi ani Clarkiemu se to nelíbí) do útulku zjistit nìco o majitelovi. Mùžeme postøehnout, že útulek vedou ti dva mladí týpci z úvodu epizody. Jak Clarkie i ten mladší kluk, Zack, který Lois s Clarkem obsluhuje, jsou znaènì nervózní. Pes si od nìj nenechá ani pøeèíst èip speciální èteèkou. Poté, co to za nìj udìlá Clark, zjišujeme, že psa vlastní LuthorCorp. Zack se z toho snaží vykecat, a tak øíká, že je to asi jeden z tìch jejich laboratorních psù. Clark vyplní pár papírù a odchází. Kluk odchází dozadu za svým starším bratrem jménem Dash a øíká mu, koho tady právì vidìl. Shodují se, že ho musí získat zpìt na zítøejší loupež.

V Lexovì sídle. Mladý Luthor má návštìvu. Genevieve Teaguovou. Nelíbí se jí, jak zamìstnal jejího syna. Chtìla, aby jí odlouèil od Lany a ne opak. Chce pøece pro svého syna to nejlepší. A Lex na to: „Tak zkuste napsat s mým otcem knihu o rodièovství. Urèitì by to byl bestseller.“ :P Genevieve se otoèí na podpatku a prohodí: „Stejnì ti nemùže pomoct najít to, za co ho platíš. Pch.“ Lex se dívá, jak odchází a poté se pøipojí pøes notebook k síti a soustøedí svùj zrak na nám známou i neznámou mapu z dílu #405 – Flash. Nyní ovšem v detailnìjším rozlišení a kvalitì.

Mezitím na farmì vaøí Jonathan s Marthou veèeøi. Baví se o schopnostech jejich nového psa. Ten spatøí v obýváku na stole øízky a vezme je útokem, stùl nestùl. Jonathan je naštvaný, ale Martha mu pøipomíná, že Clark tohle udìlal taky, když mu byly 3 roky. :D Clark ovšem není doma, jel k Lexovi vyzvídat, jak je to s tìmi laboratorními psi. Ten mu potvrzuje, že nìjaký takový projekt se super-psy jeho otec vedl, ale bylo mu øeèeno, že všichni psi byli zlikvidováni. Svatoušek Lex. Clark mu moc nevìøí. Lex mu ještì provokativnì øíká, že si je jistý, že Kentovic farma je pro nìj ideální domov. Co tím myslel?

Zpìt u Kentù. Dámy uklízí nepoøádek po Clarkiem a Jonathan vynáší odpadky. Je ovšem pøepaden velkým èerným psem, který se mu zakousne do ruky a povalí ho na zem. Pøibíhá Clarkie a staví se do cesty èernému ex-parákovi. Ozývá se p횝alka, èerný pes utíká a retrívr za ním. Oba se ztrácí ve tmì. V nemocnici øíká doktor Jonathanovi, že nikdy nevidìl psa, co umí prokousnout kost. Jonathan si vezme stranou syna a øíká mu, že ti psi jsou nebezpeèní a že možná bude muset zlikvidovat oba. Clarkovi se to nelíbí.

V Talonu se tajnì setkává Genevieve se synem. Jason ji podezírá, že vìdìla, že Lana je Isobellin potomek, že se jednou do jejího tìla znovu Isobell zrodí a že nastražila její hrobku do kostela. Genevieve pøiznává. Doplòuje jeho pøíbìh. Isobell byla odsouzena ženou jménem Gertrude (žena z Laniných snù a noèních mùr), než Isobell zemøela, pøísahala, že ji zabije. Genevieve je Gertrudin pøímý potomek. Proto je nevyvratitelné, že až se jednou znovu probudí Isobell do Lanina tìla, zabije Genevieve. My mùžeme vidìt Lanu, jak je sleduje z ochozu v Talonu, ovšem asi nic neslyšela.

Lois s Clarkem se mezitím vydali hledat Clarkieho. Zaèali v zadní èásti útulku. Nachází spis s informacemi o vyloupení dodávky s penìzma, které mají Dash se Zackem provést. Clark se zapnout superrychlostní mód, ale Lois mu nedá pøíležitost. Po cestì autem na místo loupeže Clark nìco zaslechne. Naøídí Lois, aby to støihla doleva a zastavila. Lois to splní a nachází jak Dashe se Zackem, tak pøepadenou dodávku i oba psy. Když se nikdo nedívá, Clark naskakuje do dodávky a osvobozuje Clarkieho. Ten ovšem omylem shodí nádobku s kryptonitem a ochromí Clarka. Lois si nièeho nevšimne, jelikož osvobozuje ochranku a jediný, kdo jde na pomoc Clarkovi je malý Clarkie. Zack s Dashem dojedou mezitím na pøekladištì a vidí paralyzovaného Clarka. Je jim to divné, ale drží se plánu, odnášejí peníze do auta a polívají transportní dodávku benzínem. Na poslední chvíli zachraòuje Clarka náš slavný retrívr. A spoleènì ještì zachraòují i èerného psa z hoøícího auta. Happy End.

Na farmu pøijel doktor zkontrolovat psa a øíká, že je kompletnì zdravý. Ptá se na jméno a Clark ho pojmenovává Krypto. Slyší to Lex a øíká, že je to zajímavé jméno a ptá se, proè zrovna tohle. Clark vykoktává, protože jeho minulost je tak tajemná (od angl. slova cryptic). Lex mluví o loupeži bankovního transportního vozu v souvislosti s jeho minulostí. Clark se za Krypta postaví a Lexovi nezbývá než své obavy stáhnout.

Lana v Talonu pøesvìdèila Chloe, aby si trošku prošla rodokmen Teaguových. Chloe objevila, že nejhlubší koøeny prý sahají do francouzské vesnièky, ze které pochází jak Isobell tak i Lanini pøedci. Tím pádem to byla Genevievina prababièka, kdo pøestìhoval Isobellinu hrobku do kostela.

Jason se u Lexe doma potkává s Lionelem a je nemile pøekvapen, že starý Luthor ví vše o jeho zkoumání. Dokonce mu podává tajnou složku, ve které se ukrývá ona mapa z dílu #405 – Flash. Jason vážnì neví, co si o tom má myslet.

Díl konèí, èím jiným než samozøejmì Kryptem. Martha s Jonathanem rozhodli, že si ho Clark mùže nechat a ten je z toho šastný jako blecha. Finální jméno, které mu dává je nakonec Shellby. Hned si jdou spolu hrát na dvùr. Už dlouho jsem nevidìl Clarka šastnìjšího…

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
67. dl
´´Beeman Greg´´
68. dl
´´Marshall James III´´
69. dl
´´Williams Pat III´´
70. dl
´´Carson David I´´
71. dl
´´Barrett David VI ´´
72. dl
´´Marshall James III´´
73. dl
´Shapiro Paul I´´
74. dl
´´Szwarc Jeannot´´
75. dl
´´O´Hara Terrence´´
76. dl
´´Carson David I´´
77. dl
´´Beeman Greg´´
78. dl
´Shapiro Paul I´´
79. dl
´´Szwarc Jeannot´´
80. dl
´´Marshall James III´´
81. dl
´´Turner Brad´´
82. dl
´´Turner Brad´´
83. dl
´´O´Hara Terrence´´
84. dl
´´Ransick Whitney´´
85. dl
´´Szwarc Jeannot´´
86. dl
´´DeLuise Peter´´
87. dl
´´Marshall James III´´
88. dl
´´Beeman Greg´´

Peteno: 636 krt
vygenerovano za: 0.12773418 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)