Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Commencement /Poèátek
seril:Smallville
seril Smallville - 88.dl Poèátek
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2005.05.18 - Støeda
esk premira:
2006.05.23 - Úterý
ada:
4
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
88
Dl v serii
22
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Drama

Sci-fi

Thriller


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
2T5222
Pidno dne:
25.05.2009, 08:50:10
Zmna dne3:
25.05.2009, 08:50:10
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Zaèátek epizody zobrazuje dùležité události ètvrté øady - hlavnì o Lexovi, který se dává na špatnou cestu, o tøech šutrech, které nás provázejí celou epizodkou, o Teaguových, o tom jak Chloe zjistila Clarkovo tajemství a také kousek ze vztahu Lana-Clark. Na závìr sledu událostí zazní Clarkovo "It is time to fullfil my destiny." a Lexovo "I am the villian of the story.".

A hned se dostáváme do Smallville - Genevieve bez ohlášení navštìvuje Lanu a ihned na ní rozbaluje své požadavky - dej šutr, nebo zemøeš. Lana se nedává tak lehce dobýt a po malé bitce jí Genevieve škrtí - probudí se Isabelle, která hbitými chvaty èarodìjnice Genevieve dostane pod sebe, vezme šutr a zabodne jej Genevieve do srdce! Hned poté Lanu/Isobel osvítí svìtlo stejné jako onehdá v Paøíži a tetování na zádech zmizelo - Isobel splnila svou povinnost a pomstila se. Všechno vidìl na vlastní oèi Lex.

Støihem se dostáváme na farmu, kde se v noci zaèínají dít divné vìci - všechno se rozsvìcuje, hodiny se zbláznily a pes šílí. Clark vidí venku svìtlo - jde ven a co nevidí - z noèní oblohy padá obøí meteorit! Naštìstí je to jen sen a Clark se s køikem "Už to pøichází" se probouzí. My však ve støihu vidíme, že ve vesmíru se skuteènì rozpadl asteroid, který se blíží na Zemi.... èas zaèíná odpoèítávat...

Po znìlce vidíme Lexe, jak se stará o vyšokovanou Lanu. Nabízí jí úkryt do té doby, než se vìc s Genevieve uklidní. Nakonec vidíme, že mocný kryptonský kámen má Lana stále u sebe. Støihem se opìt dostáváme na farmu, kde se Clark nemùže zbavit pocitu, že jeho noèní mùra byla jakýmsi varováním. Do konverzace pøichází Lois, která Kentovým oznamuje, že následující den odjíždí s otcem do Evropy. Clark tuto zprávu vítá s úsmìvem... Kentovi nabízejí Lois, že mùže kdykoli pøijet.

A opìt jsme v Talonu. Lex vidí, že Genevievino tìlo je pryè a o chvíli pozdìji zjišujeme, že se o nìj postaral Lionel. Chce po synovi mocný kámen, jímž Lana zabila Genevieve, jinak prý šerifce øekne, kdo stojí za její vraždou. Mezitím v NASA chlapci zjišují, že se blíží roj meteorù... a letí pøímo na Zemi!

Ráno se pak Clark pøipravuje na pøedávání maturitních vysvìdèení zatímco diskutuje s Lois o jejich vztahu. O chvíli pozdìji se již ocitáme na samotém pøedávání a vidíme, že Lana nepøišla. Chloe s Clarkem jsou zmatení, a jakmile je na podium vyvolána Lana, pøijíždí armáda a všem øíkají, že musí do 3 hodin opustit mìsto - èeká je totiž sprcha meteoritù. Za moment se už celé mìsto evakuuje, ale Clark si smyslí, že všechno je jeho chyba. Bere oktagonový klíè a jde do jeskynì. Tam promlouvá s otcem - ten mu øíká, že by se to nestalo, kdyby zaèal sbírat kameny a kdyby se nedostaly do cizích rukou. Clark slibuje, že kameny dá dohromady. Jenže Jor-El øíká, že meteoritický d隝 už nemùže zastavit. O chvíli pozdìji to vše øíká rodièùm a zùstává pøes nebezpeèí ve Smallville.

V dalším støihu vidíme Lanu, která pøišla za Clarkem. Je zmatená a prý neví co dìlá a dává mocný kámen jemu - má vizi, že patøí jemu. Poté mu øíká, že ho miluje - Clark jí tato slova opìtuje. Nyní zbývá jen 20 minut do pádu meteoritù a Lana je zpìt v Lexovì sídle - Lex po ní chce kámen, aby jej mohl dát do bezpeèí, ale Lana - tvrdíc, že ho má - si to nepøeje. Lex je zklamán. O další chvíli pozdìji se snaží Martha s Jonathanem odjet z farmy, když tu najednou pøijede zkrvavený Jason! Míøí na nì brokovnicí a chce vìdìt, kde je Clark. Bere Jonathana a Marthu jako rukojmí.

Mezitím, Chloe s Lois se vracejí zpìt do Smallville pro Lanu. Lois zajímavým a velmi chytrým zpùsobem dostane Chloe pøes barikádu. Mezitím, Clark vchází do jeskynì a do stolu zasunuje druhý z mocných kryptonských kamenù - v tu samou chvíli je Lex s Lionelem v místnosti hradu a Lex nabízí Lioneli nabídku - Laninu svobodu za prozrazení, kam patøí kámen, který má otec u sebe. Ten však øíká, že žádný kámen nemá. Ovšem lež má krátké nohy a tak, když Clark zasunuje druhý kámen do stolu, tøetí se ozve v Lionelovì kapse. Pøivede Lionela do komatu a Lex svému otci øíká, že vychoval pøesnì takového syna, jakého chtìl. Vzápìtí se ozývá tøetí kámen i Clarkovi známým zvukem.

Po støihu se vracíme na farmu, kde Jason vyhrožuje zabitím Marthì, pokud mu neøekne, kde je Clark a kameny. Pøed odpovìdí se dostáváme k Lexovi, který pøipravuje Lanu na odlet do Metropolis. Pøed vstupem do helikoptéry jí však žádá o kámen - Lana mu øíká, že jej nemá a že je v bezpeèí. Lex se na ní oboøí a Lana (a také my) chápe, že Lexovi nešlo o její bezpeènost - šlo mu pouze o kameny. Lex se to snaží ejštì napravit citovým výlevem, ale musí Lanu rychle pustit do helikoptéry, aby mohli v poøádku odletìt. To už je ale naše milá Chloe v zámku a hledá Lanu (podle tjného telefonátu) - jenže namísto jí tam vidí Clarka, jak leží na zemi - ozaøuje ho totiž kryptonit z Lexovy tajné skrýše. Clark má navíc ve své ruce i další kryptonský kámen (ten, co mìl Lionel). Rychle pochopila co se dìje a tak Clark odtáhla z dosahu kryptonitu a ten utíká døív, než Lex pøijde zpìt do místnosti. Chloe dìlá hloupou, ale Lex jí nevìøí. Vezme jí za ruku a míøí s ní - do jeskyní!

Vracíme se na farmu, kde Jason vyhrožuje Marthì brokovníci u hlavy. Ta nakonec s Jonathanem pøipraví na Jasona malou lest. Jonathan se na nìj rozbìhne a srazí ho k zemi. V záchvatu boje padne i jedna ze sklenièek. Nakonec opìt Jason míøí brokovnicí na Clarkovi rodièe, když tu najednou - na barák miøí jeden meteorit a vráží do støechy! ... Poté se strhne skuteèná apokalypsa - scéna jak z pilotu - všude padají meteority, Clark na cestì od Lexe zachraòuje malého chlapce pøed pádem jednoho šutru. Do problémù se dostala i helikoptéra s Lanou. Ve velmi grafickém provedení nakonec celá helikoptéra spadne!

Støihem se dostáváme opìt do jeskyní - Clark pokládá poslední kryptonksý kámen do stolu - z šutrù se stane jeden velký, který nám vzdálenì pøipomíná bývalou loï. Ve chvíli, kdy se kámen vznáší ve vzduchu a vyzaøuje velké svìtlo jsou v jeskyni i Lex s Chloe. Chloe obìtavì hází Lexe na jednu ze stìn proto, aby se nedovìdìl, kdo je ten, kterého Chloeinka brání. Ta poté vidí Clarka, jak bere kámen do ruky a ten s ním provádí divné vìci. My pak mùžem vidìt, jak v Lionelových oèích probíhají kryptonské texty! Poté kámen zpùsobí, že se Clark ocitá na úplnì neznámém místì plném snìhu - že by Arktida? Tìžko øíct... O chvíli pozdìji se Lois dívá na zkázu, kterou meteority v mìsteèku zpùsobily. Vzápìtí vidíme Lanu, která, zdá se, pád helikoptéry pøežila. VIdí pøed helikoptérou velkou hromadu sutiny - vyšplhá se na ni a spoleènì vidíme, jak na Zemi pøistála další loï kryptonského tvaru!! A zdá se, že se loï otevírá!! Následuje støih na Clarka v ledové pustinì - ten vyhazuje krytponský kámen do vzduchu a díl konèí nápisem "To be continued..." - takže opìt víme velké prt. Velkého finále je konec.



Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
67. dl
´´Beeman Greg´´
68. dl
´´Marshall James III´´
69. dl
´´Williams Pat III´´
70. dl
´´Carson David I´´
71. dl
´´Barrett David VI ´´
72. dl
´´Marshall James III´´
73. dl
´Shapiro Paul I´´
74. dl
´´Szwarc Jeannot´´
75. dl
´´O´Hara Terrence´´
76. dl
´´Carson David I´´
77. dl
´´Beeman Greg´´
78. dl
´Shapiro Paul I´´
79. dl
´´Szwarc Jeannot´´
80. dl
´´Marshall James III´´
81. dl
´´Turner Brad´´
82. dl
´´Turner Brad´´
83. dl
´´O´Hara Terrence´´
84. dl
´´Ransick Whitney´´
85. dl
´´Szwarc Jeannot´´
86. dl
´´DeLuise Peter´´
87. dl
´´Marshall James III´´
88. dl
´´Beeman Greg´´

Peteno: 482 krt
vygenerovano za: 0.21466708 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)