Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dnes neordinuji
rok natočení:1948
film: Dnes neordinuji / Dnes neordinuji (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
89 min.
přidal
admin
film přidaný
09.01.2017, 23:13:38

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Psychiatr Jakub Johánek se při oslavě svého jmenování docentem opije tak, že si nemůže druhý den vzpomenout, co od půlnoci dělal. Toho využije jazzová zpěvačka Kateřina, která bydlí ve vedlejším bytě u své sestřenice, rozhlasové hlasatelky Růženy. Má na byt zálusk a ví, že plachý Johánek Růženu miluje. Namluví docentovi, že oné noci Růženu svedl. Čestný psychiatr požádá Růženu o ruku. Ta jeho city opětuje, ale nechce se provdat na základě podvodu. Různá nedorozumění se kupí a Johánkův kamarád, advokát Plevka, má dojem, že Růžena je vyděračka. Vymyslí proto lest. Snaží se přesvědčit Johánka, že oné noci zapálil stoh na poli za Prahou. Růžena ve strachu, aby nebyl milovaný muž obviněn ze žhářství, potvrdí raději Kateřinin výmysl. Nyní se zase Johánek necítí být hoden její lásky. Vysvětlení přináší spolu se ztracenou docentovou botou student Divíšek z bytu o patro výš. Opilý pedagog strávil kritickou noc u něho a do rána mu přednášel. Všechna podezření padla. Johánek získal Růženinu ruku a Kateřina její byt.

================================================================

Psychiatrist Jakub Johánek gets so drunk at his associate professor appointment party, that the next day he can't remember what he did after midnight. Jazz-singer Kateřina, who lives next door, in the flat of her cousin Růžena, the radio newscaster, takes advantage of this fact. She really longs for her cousin's flat and she knows that Johánek is in love with Růžena. She persuades the professor that he seduced Růžena that night. The honest psychiatrist asks Růžena to marry him. She is also in love with him but doesn't want to marry through a trick. Different misunderstandings are piling up and Johánek's friend, lawyer Plevka, has an impression that Růžena is a fraud. To test her, he makes up another trick. He tries to persuade Johánek that he set fire to a stack of hay outside Prague that night. Fearing that her beloved will be accused of arson, Růžena confirms Kateřina's story. Now Johánek doesn't feel worthy of her love. The explanation, together with a lost shoe, comes with student Divíšek from the flat upstairs. The drunk pedagogue spent the critical night at his place, giving him lectures until early morning. All suspicions were dropped. Johánek won Růžena's hand and Kateřina won her flat.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie


Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 172 krát
vygenerovano za: 0.0546 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)