Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dravci
rok natočení:1948
film: Dravci / Dravci (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
92 min.
přidal
admin
film přidaný
14.01.2017, 11:11:38

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Dřevěná lávka, která provizorně nahradila kamenný most zničený za války, nevyhovuje potřebám města. Situace se proto bude řešit novou výstavbou. Ze soutěžních návrhů vyhlášeného konkurzu udělí městský národní výbor první cenu mladému vedoucímu nově utvořeného stavebního družstva Františku Rýdlovi. Jeho konkurent stavitel Novotný se však nechce smířit se ztrátou tak výhodné zakázky. Spojí se proto s tajemníkem MNV dr. Dvořákem a bohatým obchodníkem Kroftou. Tito intrikáni využijí toho, že Rýdlův plán předpokládá zboření několika domů a zničení krásné Kroftovy zahrady, a poštvou proti Rýdlovi obyvatele postižených domů i některé členy MNV. K dosažení svých záměrů využívají úplatky, vyhrožování i podlé zákroky proti Rýdlovu družstvu. Kroftovu zaměstnanci Hrubému se však podaří zmocnit se dokumentů, které Kroftu usvědčují z nezákonné činnosti. Plány Rýdlových odpůrců, jimž šlo jen o osobní prospěch, jsou prozrazeny. Lidé se dozví pravdu a Rýdl se svými poctivými spolupracovníky může začít se stavbou nového mostu, který bude k užitku všech.

================================================================

The wooden footbridge which replaced the stone bridge destroyed in the war doesn't accommodate the needs of the town. The situation will have to be solved by a new construction. The first prize in the competition for the new design is given by the Municipal National Committee to the young manager of the newly established building cooperative František Rýdl. His competitor Novotný doesn't want to accept losing such an advantageous contract. He gets together with the secretary of the Municipal National Committee Dr Dvořák and with the rich businessman Krofta. These plotters use the fact that Rýdl's plan involves demolishing several houses and destroying Krofta's beautiful garden to set the inhabitants of the affected homes and some of the members of the Municipal National Committee against Rýdl. They use bribery, threats and evil actions against Rýdl's cooperative to achieve their aims. However, Krofta's employee Hrubý manages to get hold of the documents which prove Krofta guilty of illegal activity. The plans of Rýdl's opponents, who only worked for their personal gain, are revealed. The people learn the truth and Rýdl can start building, together with his loyal workers, the new bridge which will stand for the benefit of all.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Martin Žůrek
kočí Václav Rýdl



Film je v jazycích..
Čeština

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1948)

Název
Režie
Přečteno: 178 krát
vygenerovano za: 0.0709 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)