Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Léto
rok natočení:1948
film: Léto / Léto (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
01.05.2017, 20:30:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Manželé Peroutovi tráví dovolenou na venkově u Peroutova bratra. Redaktor Tomáš Perout se věnuje náruživě rybaření, jeho žena Valča pokračuje v literární práci a s neklidem vzpomíná na svého pražského ctitele - básníka Jiřího Chvojku. Jan Skalník, který je na prázdninách v sousední vesnici u strýčka faráře Hory, přinese Tomášovi své verše. Při té příležitosti se seznámí s Valčou, která ho okouzlí svou zralou krásou a vyvolá v něm neuvědomělou touhu po lásce. Od setkání s Valčou se změní a téměř si nevšímá své kamarádky Stázky, která mu marně připomíná minulé, společně prožité prázdniny. Za Peroutovými přijede Jiří Chvojka. Zapůsobí na něho zvláštní letní atmosféra a on poprvé vyzná Valče lásku. Druhý den za letní bouře spolu odjedou, Tomáš zůstane sám. Nešastný Jan se pomalu smiřuje s odjezdem Valči. Pod vlivem probuzených milostných citů začne vnímat najednou Stázku jinýma očima a večer se s ní vydá ruku v ruce do vonících luk. "Léto budiž pochváleno."

================================================================

Mr and Mrs Perout are spending their summer holidays in the country with Perout's brother. Editor Tomáš Perout is a passionate fisherman, his wife Valča continues her literary work and has disturbing recollections of her admirer from Prague - the poet Jiří Chvojka. Jan Skalník, on holiday in the neighbouring village with his uncle, Father Hora, brings Tomáš his poetry. On this occasion he meets Valča who captivates him with her mature beauty and evokes in him his unconscious desire for love. After meeting Valča he changes and almost takes no notice of his friend Stázka who vainly tries to remind him of their summer spent together the year before. Jiří Chvojka comes to visit the Perouts. The special summer atmosphere affects him to the extent that he declares his love to Valča for the first time. The following day the couple depart during a summer storm leaving Tomáš alone. The unhappy Jan gradually comes to terms with Valča's departure. His feelings, however, have been awakened and he suddenly begins to view Stázka with new eyes and that evening they walk hand in hand in the fragrant meadows. "Summer be praised".
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hospodyně Růženka
listonoš



Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 172 krát
vygenerovano za: 0.1036 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)