Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zelená knížka
rok natočení:1948
film: Zelená knížka / Zelená knížka (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
admin
film přidaný
25.08.2019, 17:29:15

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Pohádka
info zde :

Obsah filmu:

V roce 1931 vrcholí světová hospodářská krize. Jejími důsledky jsou postiženi i obyvatelé starého předměstského domu. Muži jsou bez práce a ženy musí nakupovat na dluh u kupce Bočana, který je také majitelem domu. Bočan není žádný lidumil. Peníze půjčí, ale jen na lichvářský úrok. Na dluh také prodá, ale ke každé dlužné částce si vždy několik korun přirazí. A všechno si zapisuje do zelené knížky, kterou opatruje jako oko v hlavě. Zákazníci tuší, že je Bočan okrádá, ale nemají důkazy a tak musí platit víc. Vnuk chudého Severýna Frantík, který o prázdninách vypomáhá v krámě, Bočanovy podvody odhalí a zmocní se zelené knížky. Podaří se mu také zjistit, že Bočan je navíc překupníkem kradeného zboží. O Bočanových podvodech a překupnictví se díky Frantíkovi přesvědčí i strážník Brejcha, který už dávno Bočana podezíral z nepravostí, a odvede ho na komisařství.

================================================================

The year 1931 brought a climax to the world's economic crisis. It affected also the inhabitants of an old periphery house. The men are unemployed and their wives have to shop on credit at the local shopkeeper Bočan, who is at the same time the owner of the house. Bočan is far from a philathropist. He would loan money, but only at a usurious interest. He would sell on credit, but would always add few crowns to the amount owed. And all this he records into a green book which is the apple of his eye. The customers suspect that Bočan steals on them but have no proof, and thus they simply have to pay more. Frantík, the grandson of the poor Severýn, who gives a helping hand in the shop on holidays, reveals Bočan's swindles and seizes the green book. He also finds out that Bočan is moreover a receiver of stolen merchandise. Thanks to Frantík, the policeman Brejcha who had suspected Bočan of wrongdoing for a long time finds out about Bočan's swindles and middleman activites, and takes him to a police station.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
automechanik Václav Kolísko


Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 109 krát
vygenerovano za: 1.2787 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)