Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dvaasedmdesátka
rok natočení:1948
film: Dvaasedmdesátka / Dvaasedmdesátka (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
75 min.
přidal
admin
film přidaný
27.01.2017, 21:07:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Marta Kulišová je neprávem odsouzená na deset let za vraždu svého manžela. Při soudním přelíčení pravého viníka, kterého zná a k němuž ji poutá neurčitý cit i přesvědčení, že zabil z lásky k ní, neprozradí. V prvním roce svého trestu napíše divadelní hru, v níž popíše svůj případ - manželství s bezohledným falešným hráčem, konflikty s ním a jeho milenkou, seznámení s jiným mužem, který ji zabránil v sebevražedném úmyslu. Po devíti letech se ředitel věznice rozhodne Martinu hru uvést za přítomnosti trestanců a poroty, která před lety Martu odsoudila. Předvedení hry pokládá za psychologický experiment, který by pomohl objasnit definitivně tento případ. Experiment se podaří, přihlásí se skutečný vrah. K obnovení procesu přesto nedojde. Marta si uvědomí, že by odsoudila muže, na kterého myslela po celých dlouhých devět roků. Bere na sebe vinu za zabití a věří, že po vypršení trestu nebude mít její svoboda podobu bezútěšné samoty.


================================================================

Marta Kulišová is wrongly convicted of murdering her husband and sent to prison for ten years. In the court process, she doesn't reveal the real murderer, who she knows and to whom she is bound by an uncertain feeling and belief that he killed her husband out of love for her. In the first year of her imprisonment, she writes a theatre play, in which she describes her case - marriage with a ruthless cheater, quarrels with him and with his mistress, getting acquainted with another man who prevented her suicidal thoughts. After nine years, the director of the prison decides to show Marta's play before the prisoners and the jury who condemned Marta years ago. He considers the play to be a psychological experiment, which could help bring a final light on this case. The experiment is successful, the real murderer gives himself up. But the renewal of the trial doesn't take place. Marta realizes that she would put the blame on the man she has been thinking about for nine long years. She takes the blame for the murder onto herself and believes that, after her sentence is finished, her freedom will not be inconsolable loneliness.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel věznice
vyšetřující soudce
režisér Rudolf Deyl

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
porotce#1
dozorce strážmistr Hájek



Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 203 krát
vygenerovano za: 0.2598 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)