Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kariéra
rok natočení:1948
film: Kariéra / Kariéra (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
112 min.
přidal
admin
film přidaný
14.02.2017, 23:27:47

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Karel Kubát, úspěšný ředitel tiskařských závodů Globus, se dozví v den svých padesátých narozenin, že trpí těžkou srdeční nemocí. Neblahá zpráva vyvolá u něho rekapitulaci dosavadního života. V myšlenkách se vrací ke klíčovým situacím, v nichž se postupně měnil jeho charakter a životní orientace. Po první světové válce zakotvil v Globusu v podřízeném postavení. Když zde po čase dostal první příležitost, tvrdě se jí chopil. Výsledkem bylo zavedení pořádku v neprosperující filiálce, ale také sebevražda vedoucího pobočky. Kubát byl přesto povýšen a tak začala jeho strmá kariéra, jíž podřídil všechno své úsilí a posléze i manželství s charakterní Pavlou. Po druhé se Kubát ožení s dcerou ředitele Globusu a po čase nastoupí na místo svého tchána. V podniku se stane neomezeným pánem, ale je sám, bez přátelství i lásky. Když se pak v krizi dostane náhodou k domu své první ženy, rozrušen vzpomínkami umírá v prostředí, které kdysi pro kariéru opustil.


================================================================

Karel Kubát, the successful director of the Globus printing works, discovers on his fiftieth birthday that he has a serious heart defect. This dismal news causes him to take stock of his life. In his thoughts he returns to key situations in which he gradually changed his character and life orientation. After the First World War he found a steady job at Globus in a subordinate position. When, after a time, he was given his first real opportunity, he decided to take it without hesitation. He made an unprosperous filial company much more efficient which, however, also led to the suicide of the branch head. Kubát was promoted nevertheless and his steep rise in the company began. It came first before everything else and ultimately cost him his marriage to the principled Pavla. Kubát married again, this time the daughter of the managing director of Globus, and after some time he found himself in his father-in-law's place. He became the head of the company and now does what he chooses, but he is alone, without friendship or love. He suffers a crisis and when he chances upon the house of his first wife, he is crushed by the memories this evokes. He dies in the environment which he once abandoned for the sake of his career.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 171 krát
vygenerovano za: 0.0894 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)