Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hostinec ´´U kamenného stolu´´
rok natočení:1948
film: Hostinec ´´U kamenného stolu´´ / Hostinec ´´U kamenného stolu´´ (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
94 min.
přidal
admin
film přidaný
06.02.2017, 20:55:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Do lázeňského městečka Džbery přijíždí na dovolenou jako každým rokem rodina rady Dyndery a jako obvykle se ubytuje v hostinci U kamenného stolu. K majitelům hostince manželům Tatrmužovým se vypraví na prázdniny i jejich synovci, mladí mužové Spytihněv a Tomáš, kteří spolu nemluví od doby, kdy se jako malí kluci pohádali kvůli skleněné kuličce. Hned po příjezdu jsou Spytihněv i Tomáš okouzleni Dynderovými dcerami Věrou a Alenou a začnou se jim dvořit. Slibný začátek prázdninové idyly je narušen útěkem hostinské Boženy s hercem kočovné společnosti Benem Mertensem. Nešastný Tatrmuž se zavře ve svém pokoji a vedení podniku se musí ujmout synovci, kteří se každý týden střídají ve funkci šéfa a vrchního číšníka. Hostinec pod jejich vedením nevzkvétá. Dynderovi se nemohou dívat na Tatrmužův smutek a úpadek firmy a rozhodnou se jednat. Energická paní radová najde hostinskou a přemluví ji k návratu. Pár zbylých hostů Boženu radostně vítá, Tatrmuž manželce odpustí a synovci se mohou věnovat svým dívkám, kterým se podařilo oba mladíky usmířit.


================================================================

Same as every year, the family of the official Dyndera come to have their holiday in the small spa resort Džbery, and, as usual, they stay in the At the Stone Table inn. Spytihněv and Tomáš, the nephews of the Tatrmuž married couple who are the owners of the inn, come to stay with them for the holiday. They haven't spoken to each other since they quarreled about a glass marble as little boys. From the moment of their arrival, Spytihněv and Tomáš are fascinated by Dyndera's daughters, Věra and Alena, and they start to flirt with them. A promising start to the holiday idyll is disturbed by the owner's wife Božena running off with Beno Mertens, an actor from the travelling company. Unhappy Tatrmuž shuts himself inside his room and the nephews have to take over the running of the business, changing places as manager and head waiter each week. The inn is not quite flourishing under their management. The Dyndera family can't stand seeing Tatrmuž's grief and the bankruptcy of the company so they decide to act. The energetic wife of the official finds the innkeeper's wife and persuades her to come back. A few remaining guests welcome Božena back warmly, Tatrmuž forgives his wife, and the nephews can devote themselves to their girls, who manage to reconcile the two young men.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hostinský Šimon Tatrmuž
vedoucí divadelního souboru
otec nevěsty

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Cecílie
kuchařka Terezka
divák na představení#1
manželka nervózního hosta



Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 231 krát
vygenerovano za: 0.0794 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)