Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žijí mezi námi
rok natočení:1948
film: Žijí mezi námi / Žijí mezi námi (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
31.08.2019, 18:34:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

Inženýr Jan Taraba je zatčen, protože zabil ve vinárně neznámého muže ranou lahví do hlavy. Inspektor Šimek hledá při výslechu Tarabův motiv, zvláště proto, že viník byl při činu střízlivý a nezná ani totožnost oběti. Nešastný pachatel se ve své výpovědi vrací k tragické události, která se stala před třemi týdny. Vraceli se v noci s manželkou domů, když si všimli opilého muže, který nebyl schopen zvednout ze země klíče od auta. Pan Taraba mu je podal. Muž nastartoval svůj vůz a prudce vyrazil. V opilosti vjel na chodník, srazil paní Tarabovou a ujel. Mladá žena v nemocnici zemřela. Vyšetřování nebylo úspěšné, protože Taraba si v šoku nezapamatoval ani značku auta, ani mužův vzhled. Ze zoufalství pak začal chodit po nočních podnicích, kde s odporem pozoroval flamendry a povaleče. Jednoho večera tak objevil v baru opilého muže, který spolu s bankovkami vyndal z kapsy i klíče od auta, které Taraba poznal. Vrah jeho ženy navíc vedl opilecké řeči o nutnosti užít si za každou cenu. Taraba se neovládl a pomstil smrt své ženy. Teï v klidu přijme trest, ale důležité je, aby byli souzeni i ti, kteří svým alkoholismem škodí ostatním.

================================================================

Engineer Jan Taraba is arrested for the murder of an unknown man whose head he crushed with a bottle in a wine bar. Inspector Šimek, who examines Taraba, tries to find the motive for the act, especially because the culprit was sober when committing the crime and is moveover unaware of the victim's identity. In his testimony, the unfortunate culprit Taraba recalls the tragic event of three weeks ago. Coming back home at night with his wife, they both notice a drunk man unable to pick up his car keys from the ground. Mr Taraba hands the keys to him. The man starts his car up and sets off like a shot. Drunk, he drives the wrong way, hits Mrs Tarabová on the pavement and drives off. The young woman dies in the hospital. The examination fails since the shocked Taraba cannot recall neither the type of car nor the man's appearance. In despair, he begans to frequent night bars and wastes his time, watching the boozers and hang-abouts with reluctance. One night, however, this helps him to discover the drunk who removes not only some banknotes but also car-keys from his pocket. Taraba recognizes the keys. The murderer of his wife moreover keeps muttering about the need to enjoy life at any costs. Taraba fails to control himself and revenges his wife's death.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 123 krát
vygenerovano za: 0.1238 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)