Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Případ Z-8
rok natočení:1948
film: Případ Z-8 / Případ Z-8 (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
11.05.2018, 20:16:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Z obavy před průmyslovou špionáží prohlásí vedení železáren své výzkumné oddělení Z-8 za tajné. V tomto oddělení by rád pracoval vychloubačný a věčně nespokojený dělník Smazal. Jednoho dne objeví v závodní knihovně poznámky belgického vědce Sterna, který za války v železárnách pracoval. Smazal Sternových zápisků využije, a když se mu přece jen na přímluvu jeho dívky Magdy podaří do Z-8 dostat, podá obsah zápisků jako svůj zlepšovací návrh. Návrh je však zamítnut jako zastaralý. Roztrpčený Smazal se pak snadno dá zlákat ke spolupráci se dvěma ženami, údajně manželkou a dcerou vědce Sterna. Veden vidinou krásného života na Západě, nabídne Ireně Sternové nejprve Sternovy dokumenty. Ty jsou však již bezcenné, Irena požaduje informace o Z-8. Dokonce přemlouvá Smazala ke krádeži. Tehdy si Smazal uvědomí, že jde o trestnou činnost. A když je oddělení Z-8 v noci přepadeno dvěma záškodníky, pustí se do boje za zájmy železárny. Při potyčce je postřelen, ale agenti jsou dopadeni. Továrna může pokračovat v práci a na Smazala čeká věrná Magda.

================================================================

In fear of industrial espionage, the management of the ironworks declares its research department Z-8 as top secret. The boastful and always dissatisfied worker Smazal wants to work in this department. One day he discovers notes in the factory library written by the Belgian scientist Stern who worked in the ironworks during the War. Smazal makes use of Stern's notes and when, through the mediation of his girlfriend Magda, he eventually manages to get into Z-8, he passes off the notes as his own improvement plan. The proposal is rejected for being out of date. The embittered Smazal is easily wheedled into teaming up with two women who are believed to be Stern's wife and daughter. Driven by a vision of a wonderful life in the West, he first offers Irena Stern her father's documents. These are no longer of any value, however. Irena asks for information about Z-8 and even persuades Smazal to steal papers for her. Only then does Smazal realize that he is committing a crime. When department Z-8 is actually broken into during the night by two saboteurs, he battles with the intruders in the interests of the ironworks. He is shot during the struggle but the agents are captured. The factory is able to continue its production and Smazal goes back to his loyal Magda.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
starý dělník



Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 138 krát
vygenerovano za: 0.1399 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)