Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Chlapci zadejte se
rok natočení:1964
film: Chlapci zadejte se / Chlapci zadejte se (1964)

Alternativní názvy filmu
Mám ráda blues
Žofínská šotyška (prac. název)

Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
25 min.
přidal
admin
film přidaný
07.04.2021, 08:11:52

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Taneční hodiny v sále na Žofíně začínají. Šárka se stydí za to, že má jako jediná brýle, a proto je raději schová do kabelky. Teï sice nevidí, kdo s ní tančí, ale nemá pocit méněcennosti. Taneční mistr předvádí jednotlivé kroky i otáčky a zároveň dokáže s humorem poučit mladičké účastníky kurzu o pravidlech společenského chování. Šárčina kamarádka Hanka obdivuje šikovného tanečníka Honzu, a protože je průbojná, často s ním tančí. Honzův kamarád Milan je plachý, ale Honza si ho váží, protože se jediný ze třídy dostal na studium kybernetiky. Milanovi se moc líbí Šárka, ale netuší, že dívka ho bez brýlí dobře nevidí, a proto mu neodpovídá na mávání ani úsměvy. Při rychlejším tanci ztratí Šárka kabelku. Taneční mistr hledá z pódia majitelku a prozradí, že uvnitř jsou brýle. Rozpustilá Hanka pro kabelku dojde, a když ji vrací Šárce, dívka se rozpláče a uteče. Honza, Hanka a Milan ji dohoní až u šatny a svorně ji přesvědčují o zbytečnosti jejího studu. Začíná další tanec a Šárka - teï už s brýlemi na nose - s úsměvem poskakuje do rytmu spolu s Milanem.

================================================================

The dance lessons in the dance hall at the Prague area Žofín begin. Šárka is ashamed to be the only one wearing glasses and hides them in her handbag. Although now she cannot see whom she is dancing with, she at least does not feel inferior. The dance master demonstrates the particular dance steps and turns and at the same time is able to advice the young dancing adepts about the rules of social manners with a good sense of humour. Šárka's friend Hanka admires the dexterous dancer Honza, and, being self-assertive, often dances with him. Honza's friend Milan is shy but Honza values him for being the only one from the class to succeed in entering cybernetics studies. Milan likes Šárka very much but has no idea that the girl cannot see him well without glasses and thus does not respond either to his hand waving or his smiles. In a faster dance, Šárka loses her handbag. The dance master, standing on the stage, calls for its owner and reveals that there are glasses inside. The wanton Hanka goes to the stage to pick up the bag, but when she gives it back to Šárka, the frustrated girl bursts into tears and runs away. Honza, Hanka and Milan catch up with her and unanimously try to convince her that her shyness is totally pointless. Another dance begins and Šárka - this time already with her glasses on - capers to the rhythm with Milan with a smile on her face.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1964
Distributor
Československo
Kino

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 76 krát
vygenerovano za: 0.5787 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)