Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bláznova kronika
rok natočení:1964
film: Bláznova kronika / Bláznova kronika (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
geron
film přidaný
20.02.2012, 14:31:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dobrodružný
info zde :
Komedie
info zde :
Historický
info zde :
fantasy
Fantasie
info zde :

Obsah filmu:


Rok 1625, doba třicetileté války. Čechy jsou rozděleny do dvou táborů. Na jedné straně habsburský císař Ferdinand II., na druhé dánský král Kristián IV. Verbíři armád obou vládců hledají muže do svých vojsk. Zajmou i mladého vesničana Petra, obléknou mu vojenský kabát a Matěj, královský verbíř, si ho přiváže ke koni. V nestřeženém okamžiku Petr uteče, ale padne do rukou druhého vojska, císařského. S ním se v zajetí ocitne i Matěj. Pro Matěje je vojna jako vojna. Proto obrátí kabát na ruby a rázem je z něho císařský voják. Jednou oba mušketýři zabloudí a najdou opuštěný vůz s pokladnou, drahými předměty a obleky. Petr o zlato nestojí a vydá se sám svou cestou. Setká se s opuštěnou dívkou Lenkou. Zanedlouho je dostihne Matěj, pronásledovaný tlupou vojáků. Petr se rychle oblékne do krásných šatů, Matěj zase obrátí kabát a Lenka se stane šaškem. Tentokrát však Matěj zvolil nesprávnou stranu a tak trojice padne do rukou císařského vojska. Na zámku císařových přívrženců s nimi zacházejí různě, podle toho, kdo právě vítězí. Zvláštní postavení má Petr, kterého chtějí oženit s komtesou Veronikou. Lenka, která miluje Petra, se však svého chlapce nevzdá. Nakonec se jim všem podaří uprchnout. I s Matějem prožijí pak mnohá dobrodružství, než dospějí ke štěstí.

================================================================

It is the year 1625, the time of the Thirty Years War. Bohemia is divided into two camps. On the one side stands the Hapsburg Emperor Ferdinand II, on the other, the Danish King Christian IV. The press-gang of armies of both rulers search for men for their troops. Among those captured is the young villager Petr; the soldiers hustle him into uniform and Matěj, the King's officer of the press-gang, ties him to his horse. In an unguarded moment Petr runs away but falls into hands of the other army, the one of the emperor. Along with him, Matěj is also captured. For Matěj, however, military service always means the same. He just turns his coat inside out, and, all of a sudden, turns himself into a soldier in the emperor's service. One day, the two musketeers lose their way and find an abandoned wagon with a trunk containing precious objects and suits. Petr is not interested in gold and sets off to go his way alone. He meets a destitute girl named Lenka. Soon, Matěj catches up with them, pursued by a squad of soldiers. Petr promptly puts on a beautiful suit, Matěj again turns his coat inside out and Lenka becomes a clown. But this time, Matěj selected the wrong side, and the trio falls into hands of the imperial army. On the manor of the emperor's supporters, they are handled variously, depending on which side is winning at the moment. Petr has a special position, for they want to marry him to the young Countess Veronika. Lenka who loves Petr, however, does not give up her boyfriend. Eventually, all three manage to escape and experience many adventures before they reach happiness.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hrabě
šašek



Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1964
Distributor
Československo
Kino

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 759 krát
vygenerovano za: 0.2381 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)