Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Fádní odpoledne
rok natočení:1964
film: Fádní odpoledne / Fádní odpoledne (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
14 min.
přidal
geron
film přidaný
20.02.2012, 13:34:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

V letním nedělním odpoledni sedí v hospodě starší muž. U jiného stolu hrají čtyři dámy v letech karty a polohlasem si zpívají. Hostinského pohoršuje mladík, který si poroučí pivo za pivem jen pohybem ruky, kouří jednu cigaretu za druhou a přitom neodtrhne oči od knihy s názvem Když vyjí vlci. Parta fotbalových fanoušků se přišla posilnit před utkáním a starší muž s nimi odmítne jít na stadion, protože má strach o své nemocné srdce. S kastrolem kyselého zelí přichází bývalý hráč fotbalu a zapřádá hovor o dávných sportovních hvězdách. Mladík platí útratu a velmi rozčílí hostinského, když si odmítnutým spropitným - papírovou tříkorunou - zapálí cigaretu. Muž se zelím je okouzlen elegantně oblečenou ženu, která se prochází na ulici před hospodou. Neveselý příchod naštvaných fanoušků vypovídá o výsledku utkání. Starší muž chce spolknout prášek na srdce, ale ruka mu klesne a jeho oči hledí do prázdna. Elegantní žena kráčí přes pole a za ní jde jako hypnotizován muž se zelím.

================================================================

An elderly man sits in a pub on a summer Sunday afternoon. At another table, four middle-aged ladies play cards and sing to themselves in a low voice. The publican is scandalized by a young man who keeps ordering one beer after another just by waving his hand, and chain-smokes without for a moment taking his eyes off a book entitled When Wolves Howl. A bunch of football fans comes to brace themselves with a drink and the elderly man refuse their offer to join them at the stadium because he fears for his weak heart. An ex-football player arrives with a casserole of pickled cabbage and starts to chat about long forgotten sport stars. The young man pays his bill and infuriates the publican by using a three-crown paper note - a refused tip - to light up his cigarette. The man with the cabbage is mesmerised by an elegantly dressed woman taking a walk on the street in front of the pub. The gloomy return of the football fans shows the results of the game. The elderly man want to take his medicine but his arm drops and his eyes remain staring out into nowhere. The elegant woman walks across the field, and the man with the cabbage follows her, like hypnotized.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1964
Distributor
Československo
Kino

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 691 krát
vygenerovano za: 0.2176 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)