Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Démanty noci
rok natočení:1964
film: Démanty noci / Démanty noci (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
64 min.
přidal
geron
film přidaný
20.02.2012, 18:07:59

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Psychologický
info zde :
War
Válečný
info zde :
Podobenství
info zde :

Obsah filmu:

Druhá světová válka. Z jedoucího vlaku, který veze židovský transport, vyskočí dva chlapci. Německá stráž na ně střílí, ale chlapcům se podaří dostat se do lesa. Jsou vyčerpaní, hladoví, prochladlí a chtějí domů. V horečce se jim vynořují vzpomínky z nedávné hrůzné minulosti, představy o dějích, které se ve skutečnosti nestaly a nestanou, vize návratu do domova, k němuž ve snech nedospějí. Z houštiny lesa spatří ženu, nesoucí muži na pole jídlo. Po jejím návratu do chalupy jde jeden z utečenců prosit o jídlo. Aby je neprozradila, chce ji zabít. Chlapec dostane chléb, ale ženě ublížit nedokáže. Vyhladovělí chlapci nejsou schopni pozřít potravu. Žena si uváže na hlavu šátek a přemýšlí, zda je má udat. Ozbrojení vesničtí starci uspořádají na chlapce štvanici a zesláblé chlapce dostihnou. Oslavují své vítězství, zatímco chlapci čekají, co s nimi bude. Nakonec je rozjaření Němci pustí a mladíci utíkají dále s nadějí, že přece jen dojdou domů.

================================================================

Second World War. Two young boys jump from a moving deportation train carrying Jews. The German guards shoot at them but the boys manage to reach the forest. They are exhausted, hungry, freezing cold and want to go home. In a fever, they are haunted by memories of their recent horrific past, images of events that never did and never will occur in reality, visions of returning home, which they never reach in their dreams. From their hiding place deep in the forest, they see a woman carrying food to her husband in the field. After she returns to the cottage, one of the fugitives goes to ask her for food. He wants to kill her to prevent her informing on them. The boy is given bread but cannot bring himself to harm the woman. The famished boys cannot swallow the food. The woman puts a scarf on her head and considers whether to inform on them or not. Armed old men from the village organize a manhunt and catch up with the exhausted boys. They celebrate their victory while the boys wait to see what will happen to them. Finally, the euphoric Germans let them go and the two young boys run off hoping they will reach their home after all.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1965)
Formát obrazu
CDS 35mm (1965)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1964
Distributor
Československo
Kino

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 615 krát
vygenerovano za: 0.102 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)