Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Atentát
rok natočení:1964
film: Atentát / Atentát (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
98 min.
přidal
geron
film přidaný
20.02.2012, 13:40:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :
Drama
Drama
info zde :
Historický
info zde :
Thriller
Thriller
info zde :

Obsah filmu:

Je podzim 1941. Zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich se ujal v okupovaných Čechách a na Moravě své funkce. Jeho dávný sok mezi nacistickými pohlaváry admirál Canaris se pozastavuje nad Heydrichovou krutostí, která vyvolává všude, kam přijde, velkou nenávist. Ve Velké Británii probíhá parašutistický výcvik vybraných československých vojáků, kteří po seskoku na české území mají pomoci domácímu odboji. Několik skupin dobře vycvičených mužů se zanedlouho dostane do své vlasti. Podaří se jim navázat kontakt s odbojáři a najít úkryt v Praze. Úspěšně se spojí vysílačkou s velitelstvím v Británii. Vyžádaný nálet na plzeňské Škodovy závody se nezdaří. Heydrich s Canarisem navštíví svatovítskou katedrálu a protektor si svévolně nasadí korunu českých králů, což mu podle pověstí přinese smrt. Dva z vojáků - Strnad a Vyskočil - provedou atentát na Heydricha. Postaví se do cesty jeho autu, protektora těžce zraní a utečou. Heydrich zemře a pomsta okupantů je strašná. Stovky obyvatel jsou popraveny. Vesnice Lidice byla srovnána se zemí a její obyvatelé vyvražděni. Zradou Karla Vrbase, jednoho z parašutistů, naleznou nacisté stopu do kostela, kde se ostatní ukrývají. Všichni, kdo jim doposud poskytli úkryt, jsou zatčeni a popraveni. Parašutisté se nevzdají a ti, co přežijí prudkou přestřelku, si sami zvolí dobrovolnou smrt.

================================================================

It is autumn 1941. Acting Reichsprotector Reinhard Heydrich has taken up his position in the occupied Czech lands and Moravia. His old rival from the Nazi supremoes, Admiral Canaris, objects to Heydrich's cruelty, which raises great hatred everywhere he goes. Meanwhile, selected Czechoslovak soldiers undergo paratrooper training in Great Britain; the soldiers are then to be dropped into Czech territory to support the local resistance. Several groups of well-trained men will soon see their homeland. They succeed in contacting members of the resistance and find a hiding place in Prague. They manage to contact the command in Britain via transmitter. The required air-raid on the Škoda factory in Plzeň fails. Heydrich and Canaris visit the St Vitus' Cathedral and the Reichsprotector capriciously puts the crown of the Bohemian kings on his head - an act which, as the legend goes, will bring him death. Two of the soldiers - Strnad and Vyskočil - assassinate Heydrich. They step in front of his car, severely wound the Protector and run away. Heydrich dies and the revenge of the occupying forces is horrendous. Hundreds of citizens are executed. The village of Lidice is burnt to the ground and all its inhabitants are massacred. Due to the betrayal of one of the paratroopers, Karel Vrbas, the Nazis find the church where the others are hiding. All those who had hitherto provided them a shelter are arrested and executed. The paratroopers, however, do not give up and those who survive the fire fight kill themselves rather than surrender.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Adolf Opálka


Film je v jazycích..
Angličtina (1964)
Čeština (1964)
Němčina (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1965
Distributor
Československo
Kino

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 724 krát
vygenerovano za: 0.164 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)