Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dvanáct
rok natočení:1964
film: Dvanáct / Dvanáct (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
103 min.
přidal
geron
film přidaný
21.02.2012, 11:23:45

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Deset mladých herců, režisér Slávek a dramaturgyně Věra se rozhodnou po absolvování divadelní fakulty netypicky - přijmou společně angažmá v oblastním divadle. Do jedné kasy, kterou spravuje Božka, dávají i své platy. První problémy ještě v počátečním nadšení překonají. Společně upraví špinavé a nezařízené prostory, které měly být slibovanou útulnou ubytovnou. Po čase nadaný herec Vít, který s nimi jel jen z lásky k Tonce, přijme nabídku na filmování a nakonec divadlo opustí. Pro velké problémy s alkoholem je z kolektivu vyloučen Pepek. Věra se zamiluje do ředitele divadla, ale ambiciózní a koketní Vlasta jí ho odloudí a z ubytovny se odstěhuje. Honza, který nemá pro herectví talent, brzy dělá spíše údržbáře. Luboš s Jájou uzavřou manželství a najdou si byt. Společná oslava Vánoc končí krachem. Tonka se rozjede za Vítem do Prahy, novomanželé jdou k rodičům, Božka kdesi přednáší a Lenka, kterou začne obtěžovat opilý Jirka, odjede domů k rodičům. Božka se později přizná, že svůj honorář za recitaci zatajila a koupila si kabelku. Je za to vyloučena z kolektivu. Pak se na motorce zabije Věra. Ostatní po pohřbu dají výpověï. Honza nastoupí do továrny. S Božkou, kterou přijali zpět, zbývá pět mladých lidí, kteří jsou zkušenější a silnější a společně přejdou do jiného divadla.

================================================================

After graduating from the Theatre Academy, ten young actors, director Slávek and repertoire advisor Věra make an unusual decision and collectively join a local theatre. They even put all their salaries into a communal fund administered by Božka. Spurred by enthusiasm, they overcome their first problems. They clean and tidy up the dirty and untidy rooms that are supposed to be their cosy new lodgings. After some time Vít, the talented actor who has joined them only out of love for Tonka, accepts a film offer, and finally leaves the theatre altogether. Pepek is expelled from the group because of his serious drinking problem. Věra falls in love with the theatre's manager but, after the ambitious and flirtatious Vlasta steals his affection, she leaves the communal flat. Honza, who has no acting talent, soon begins to work more as a handyman. Luboš and Jája get married and find a flat for themselves. The group Christmas party turns out a disaster. Tonka leaves for Prague to be with Vít, the newly-weds go to their parents. Božka has a lecture somewhere and Lenka leaves to be with her parents after the drunk Jirka makes a pass at her. Božka later admits that she has not told the others about the fee she got for a recitation, and has bought herself a handbag. They expel her from the collective. Věra has a motorbike accident and dies. At her funeral, others give in their notices. Honza goes to work in a factory. Božka, who has been taken on again, is now left with only five young people, more experienced and stronger, and together they move to another theatre.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Božka



Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1964
Distributor
Československo
Kino

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 625 krát
vygenerovano za: 0.0868 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)