Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Lockdwon
Rukojmí usa
seriál:Smallville

seriál Smallville - 99.díl Rukojmí
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
2006.01.19 - Čtvrtek
Česká premiéra:
2008.04.14 - Pondělí
Řada:
5 . sezónu s : 22 díly
Díl v serii
11
Produkční číslo:
2T6411
Délka dílu:
42 min.
Přidáno dne:
27.05.2009, 21:58:02
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:29
Žánr:
Seznam žánrů

Akční

Dobrodružný

Drama

Sci-fi

Thriller

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah- staré(2008):

Ocitáme se na zámku u Lexe, kterému právě jeho volební poradce přinesl špatné zprávy. Lex se rozčiluje, ale jen do té doby než dorazí dvojice policistů s tím že je na zámku bomba. Lex se snaží dovolat ochrance, ale oba policisté tasí zbraně a začnou Lexovi vyhrožovat. Napětí nevydrží Lexův poradce, který se pokusí o útěk a je zastřelen. V nastalém zmatku Lex uniká do tajného vchodu ve stěně. Následně vidéme že Lex si vybudoval v zámku tajnou skrýš ze které může vše sledovat. Kamerou sleduje i oba policisty v místnosti. Jeden z nich mu řekne co po něm chtějí. Chtějí vědět kam schoval vesmírnou loï.

Po seriálové znělce se ocitáme na farmě u Kentů kde se clark s Lanou "doučuje". Samozřejmě že dojde i na nezbytnou líbačku, jenže Lana je zklamaná neboť Clark ji líbá zdrženlivě. Clark se z tohoto faux pass snaží nějak vymotat, ale jediné co se opakuje je diskuze na téma že od jisté doby to mezi Clarkem a Lanou sexuálně nejiskří. Clark vysvětluje Laně že to je komplikované a Lana odchází. Při odchodu však upustí desky s učením a my vidíme že v nich má plány vesmírné lodi. Clark zbledne a ptá se Lany, proč to před ním tajila. Lana se rozjede a vyčítá Clarkovi že kdykoliv začne mluvit o vesmírné lodi, Clark to zamluví nebo změní téma. Proto Lana spolupracuje s Lexem na zjištění jaká tajemství loï skrývá. Clark jí na to nemá co říci a tak Lana opět odchází. V zámku houstne atmosféra a policista vysvětluje že byl přítomen když loï přistála, stejně tak říká že byl na místě když přijeli náklaïáky LuthorCorpu a loï odvezli. Jako důkaz ukazuje popálenou ruku (nám je jasné od čeho - 5x01 Arrival). Lex samozřejmě všechno zapírá a prozrazuje policistovi že do jeho skrýše se nedostane, protože ji zbudoval po událostech s atomovou bombou a jejími zdmi nic neprojde. Na to mu policista odpoví že najde jiný způsob jak se dostat dovnitř.

Na farmě mezitím Clark probírá s Marthou svůj vztah s Lanou a jak ho ničí když jí musí lhát. Martha je překvapená že zrovna Lana pomáhá Lexovi zkoumat černou loï. Clark říká mamince že dokud neměl své schopnosti tak to mezi ním a Lanou klapalo perfekně. Během debaty Marha nenápadně podotkne že Lana možná není ta pravá. Clark jen odpoví že si nedovede představit nikoho jiného s kým by mohl v budoucnu být. Zrovna v tu chvíli dorazí Lois aby probrala s Jonathanem další podrobnosti kampaně.Když začíná vyjmenovávat do kterých všech rádií a televizí půjdou volební spoty Jonathan trošku znejistí. Sledujeme Lanu jedoucí po silnici a pilně telefonující pomocí hands-free s Chloe. Zastaví ji policie a Lana zajede ke kraji. Jaké je však její překvapení když policistka místo dokladů požaduje její spolupráci a míří na ni pistolí. Na zámku se Lex snaží stále zapírat, ale jen do té doby než policistka přivádí Lanu. Lex Laně přes mikrofon sděluje že policisté hledají vesmírnou loï. Lana se taky snaží všechno popřít. Ale jeden z policistů si jí pamatuje z místa dopadu lodi. Lexovi nezbývá nic jiného než opustit svůj úkryt. Lana využije chvilkové nepozornosti jednoho z policistů a zaútočí na něj. Lex mezitím překvapené policistce sebere pistoli a i s Lanou utíkají do úkrytu. Strhne se střelba. V úkrytu Lana zjištuje že jedna z kulek trefila Lexe do prsou. Mezitím ve volebním štábu Jonathana Kenta Lois komanduje stážisty a pracovníky. Do toho přichází Jonathan a říká Lois že mu je divné kde se berou peníze na jeho kampaò. Lois se snaží zapírat, ale nakonec jí nezbyde nic jiného než přiznat pravdu - peníze pocházejí od Lionela Luthora. Jonathan se pochopitelně rozčílí.

Chloe si rovná domácí úkol, najednou se jí papíry rozletí do všech stran a nám je jasné že superrychle dorazil Clark. Svěřuje se Chloe s tím že se s Lanou znovu pohádal a rovnou se jí ptá jestli věděla že Lana s Lexem zkoumají kosmickou loï. Chloe Clarkovi říká že je její přítel, stejně tak jako Lana a že by nerada stála mezi nimi. Z tohoto rozhovoru je vytrhne telefonát od policie, která našla Lanino auto. Clark udělá typická whušš a utíká na místo činu. Tam se setkává se šerifkou, které se zmiòuje že Lanu od rána neviděl. Po důkladném prozkoumání auta rentgenovým zrakem, Clark nalézá ukrytou vysílačku. Šerifka je překvapená že Clark něco takového našel. Také sděluje Clarkovi že u Luthorů byl poplach, šerifka tedy volá hlídce kterou to poslala vyšetřit. Hlídka jí sdělí že šlo o planný poplach. Tou hlídkou ovšem není nikdo jiný než policistka - únostkyně. V tajné místnosti mezitím Lexík vykašlává život a na laniny otázky proč jim nedal to co chtějí, odpovídá že by je jistě zabili oba. Šerifka přichází do Lexova zámku, protože jí něco nehraje. Policistka jí dovede do hlavního sálu kde šerifka nevěřícně sleduje mrtvolu poradce, než stihne cokoli udělat objeví se druhý policista - Flynn. Ozve se rána a šerifka se poroučí k zemi, za ní je vidět policistka s kouřící zbraní. Clark vyráží za Chloe do Dailly Planet aby vypátrali odkud pochází ono GPS nalezené v Lanině autě. Chloe nahackuje pár systému a hned se dozví že číslo patří jistému Gregory R.Flynnovi, bývalému zástupci šerifa ve smallville, kterému přeskočilo následkem pádu meteoritů (nebo spíš toho že vedle něj dopadla kosmická loï).

Na famě Jonathan zuří a spílá Lois za to že brala podporu od Lionela. Martha to nevydrží a všechno Johnymu prozradí. Jonathan se rozčílí ještě víc (a málem strhne brusku :D ). Martha se ospravedlòuje tím že i když vzala peníze od Lionela může díky nim Jonathan vykonat mnoho dobrého jako senátor. Na zámku začíná přituhovat a v Lexově obíváku se začínají vršit mrtvá těla. V úkrytu se Lex v deliriu ptá Lany, jestli si myslí že by vypadal líp s vlasy. Také se jí svěří že měl o vánocích sen a že v něm byla taky. Lana na Lexe naléhá aby policistům prozradil kde loï schovává. Lex Laně prozradí že loï už dva týdne postrádá. Lana je zpočátku naštvaná že jí Lex zase lhal, ale Lex se jí snaží vysvětlit že jí jenom chtěl chránit. Na to Lex omdlévá. Lana vychází z úkrytu a policistům říká že je k lodi zavede když zavolají Lexovi sanitku. Policista souhlasí, ale nejdřív je Lana musí dovést k Lodi a poté zavolá o pomoc. Lana souhlasí. V nemocnici zatím Clark s Chloe proniknou přes ochranku až do psychiatrického křídla nemocnice. Tady najdou záznamy s Gregory Flynnem, který vypráví o tom že viděl loï přistát a také že loï má nyní Lex. Clark opět vyráží superrychlostí do zámku kde kromě mrtvé šerifky nalézá Lexe v posledním tažení.


Lana vede oba dva policisty do hangáru k lodi. Naléhá na ně aby zavolali Lexovi sanitku, ale Flynn oponuje s tím, že chce nejdříve vidět loï. Laně okamžitě dojde že policisté nechtějí loï pouze vidět, ale chtějí jí zničit kufříkem plným inteligentní plastelíny (známé též jako C4 :D ).Když však dorazí do hangáru loï nikde. Flynn se rozzuří a vyhrožuje Laně pistolí. Ta ale rychle zareaguje, uvolní západku a na Flynna schodí hromadu trubek a pustí se do policistky. V nastálém zmatku se kufřík s C4 otevře a odpočet spustí. Lexe odváží sanitka do špitálu a Clark na něm ještě rychle vyzvídá kam šla Lana. Ve skladišti pomáhá policistka dostat se Flynnovi ven z pod trubek. Ten jí odstrčí a žene se ke kufříku s plastelínou. Když zjistí že odpočet už nezastaví, oba dva utíkají a nechávají bezvědomou Lanu ležet na podlaze. Naštěští doráží Clark, který proskenuje celou budovu rentgenovým pohledem, a Lanu jen tak tak zachrání před jistou kremací a vynese jí do bezpečí. Když je po všem a na místo přijede záchranka a hasiči. Vidíme jak je Flynn zatýkán a cpán do policejního auta. Clark si konečně promluví s Lanou, je však dotčený že se Lana chtěla obětovat za Lexe. Lana mu na to říká že jí Lex dnes život zachránil a že mu to musela oplatit./p>

Lois přichází na farmu předvést nový volební spot pro státní televizi a současně se Jonathanovi omluvit za to že brala peníze od Lionela. Martha Lois vysvětluje že Jonathanovi všechno řekla a že Lois už nemusí nic předstírat. Jonathan je rád že jeho kampaò běží a přestože nesouhlasí s tím odkud peníze pocházejí, bude v kampani pokračovat a Lionelovi vrátí každý cent. Když se Martha ptá jak, Jonathan ji předává šek. Prodal totiž některé rodiné pozemky. Do nemocnice přichází Lana na návštěvu za Lexem. Lex je na sebe naštvaný že Laně neřekl o tom že o loï přišel. Navíc Laně říká že ho jistě musí nenávidět za to všechno čím musela projít. Lana tvrdí že v žádném případě jen by Lex měl být více upřímný. Lex Laně říká že Lana je jedna z mála skvělých věcí v jeho životě a i když nemají loï, neznamená to že jí nepřestanou hledat. Také se jí zeptá jestli budou partnery, Lana mu odpoví že budou radši přáteli a obejme ho. To vše pozoruje Clark, který právě vylezl z výtahu. Lana si toho všimne a rychle se od Lexe odtrhne.

V Dailly Planet sestupuje Clark s Chloe do její kanceláře a při tom jí vypráví o tom co viděl a o tom že Lex je důvod proč dnes Lanu málem dvakrát zabili. Clark začíná žárlit a říká Chloe že si není jistý jestli mezi Lexem a Lanou neco není. Chloe se postaví na stranu Lany a Clark odevzdaně prohlásí že Lanu tolik miluje že ho tohle lhaní a neupřímnost ničí. Chloe mu poradí že by měl Laně říct pravdu.

Číslo
Název
Režie
89. díl
´´Marshall James III´´
90. díl
´´O´Hara Terrence´´
91. díl
´´Ransick Whitney´´
92. díl
´´Shapiro Paul I´´
93. díl
´´Shapiro Paul I´´
94. díl
´´Szwarc Jeannot´´
95. díl
´´Marshall James III´´
96. díl
´´Shapiro Paul I´´
97. díl
´´Rosenthal Rick I´´
98. díl
´´Rohl Michael J.´´
99. díl
´´Ellis Peter III´´
100. díl
´´Beeman Greg´´
101. díl
´´Szwarc Jeannot´´
102. díl
´´Ransick Whitney´´
103. díl
´´Winter Glen´´
104. díl
´´Rohl Michael J.´´
105. díl
´´Szwarc Jeannot´´
106. díl
´´Welling Tom´´
107. díl
´´Marshall James III´´
108. díl
´´O´Hara Terrence´´
109. díl
´´Ransick Whitney´´
110. díl
´´Marshall James III´´

Přečteno: 526 krát
vygenerovano za: 0.14439082 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)