Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Až se vrátíš...
rok natočení:1947
film: Až se vrátíš... / Až se vrátíš... (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
admin
film přidaný
17.11.2016, 17:47:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Ponurý pavlačový činžák na předměstí je přeplněn lidmi, nespokojenými se svým údělem. Symbolem lepšího života je pro ně ošumělá kabela staré Šachové, o níž se domnívají, že v ní má zamlklá sousedka hromadu peněz. Představa, že by se zbavili svých problémů, kdyby získali peníze Šachové, přivede k pokusům o krádež zadluženého cestovatele, chudého hodináře a kancelářského sluhu, který dokonce Šachovou málem zavraždí. Jedné noci se vrací domů syn Šachové Vladimír. Utekl z vězení, kam byl odsouzen pro krádež spáchanou kvůli lehkomyslné barové tanečnici. Zaklepe na matčiny dveře, ale musí se ihned skrýt před jedním z nájemníků - bláznivým Knížetem. Rozradostněná matka spěchá otevřít, místo syna však spatří Knížete. Z leknutí, zděšení i zklamání jí pukne srdce. Nad jejím mrtvým tělem se Vladimír vydá policii a zahanbení nájemníci vidí, že v kabele byly jen drobné rodinné památky a něco málo peněz.

================================================================

Gloomy gallery tenement house in the suburbs is crowded with people, discontent with their fate. Symbol of better life is for them a worn-out bag of old lady Šachová, and they think their uncommunicative neighbour has locked loads of money inside it. The idea that they might pay off their debts even drives an indebted traveller, poor watchmaker and an office servant to a murder attempt. One night Šachová's son Vladimír arrives home. He has escaped from prison, where he was serving sentence for a theft committed because of a careless bar dancer. He knocks on his mother's door, but immediately afterwards he has to hide from one tenant - the mad Kníže. Full of happiness, mother hurries to open the door, but instead of son she encounters the Kníže. Shocked, frightened and disappointed, she suffers a heart attack. Standing above her dead body, Vladimír gives himself up to the police, and ashamed tenants realize that the bag contained only family items and a small amount of money.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Hudba
hudba k písni

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Franta Dědič

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
muž v automatu



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1947
min.
hudba k písni
1947
min.
hudba k písni

Název
Režie
Přečteno: 159 krát
vygenerovano za: 0.1425 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)