Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Parohy
rok natočení:1947
film: Parohy / Parohy (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
admin
film přidaný
28.11.2017, 21:35:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Šastně ženatý Viktorin vydraží omylem v aukční síni obrovské parohy. Když si je odnáší domů, potká na ulici přítele. Ten později se smíchem vypráví o Viktorinových parohách dalším přátelům, kteří však pochopí směšnou historku v jiném významu: domnívají se, že Viktorinovi je nevěrná jeho půvabná Zuzanka. Zpráva se šíří rychlostí blesku a oklikou se dostane k Viktorinovi. Viktorin pomluvě uvěří a začne se k manželce chovat velmi chladně. Zuzanka, překvapená změnou manželova chování, hledá pomoc u věštkyně Sybily. Sybila jí doporučí, aby vzbudila v manželovi žárlivost. Zuzance se rada osvědčí a zdrcený muž hledá pomoc rovněž u Sybily. Sybila mu navrhne stejnou léčbu. A tak se oba stále se milující manželé vzájemně podezírají z nevěry. Jejich trápení vyřeší až Viktorinův otec a Zuzančina matka. Vypraví se s dospělými dětmi za Sybilou a jako trest za její falešné věštby a problémy, které jim způsobila, jí celou věštírnu rozbijí na padr.


================================================================

Happily married Viktorin unwittingly finds himself the new owner of a huge pair of antlers bought at auction. When he is carrying them home he meets a friend in the street. The friend then tells the funny story about Viktorin's antlers to other friends who, however, understand the joke's other connotations (antlers being a symbol of cuckoldry). They are taken to understand that Viktorin's beautiful wife Zuzanka is being unfaithful to him. The news spreads like wildfire and eventually finds its way back to Viktorin. Viktorin believes the gossip and starts behaving coldly towards his wife. Zuzanka, surprised by the change in her husband, seeks help from the fortune-teller Sybila. Sybila suggests that she makes her husband jealous. The advice works and the despondent husband also seeks help from Sybila. Sybila suggests the same remedy to him. And so both of them now suspect each other of infidelity, even though they still love each other. Their suffering finally ends with the intervention of Viktorin's father and Zuzanka's mother. They set off with their adult children to see Sybila and, as punishment for her false prophesies and the problems she caused, they destroy her oracle.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Vedoucí výroby

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Viktorinův přítel Jára

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitel obchodu U města Paříže
Role neurčená #1
materialista
Sybilina klientka#1



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1947
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 139 krát
vygenerovano za: 0.1594 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)